Kisebb földrengés volt Nógrád megyében

Téma: 

Nógrád megyében a Richter-skála szerinti 2,1-es erősségű földrengés volt 0 óra 57 perckor - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel. A közlemény szerint a rengés epicentruma Cserhátsuránytól északra, Iliny településnél volt. A katasztrófavédelemhez nem érkezett lakossági bejelentés a földrengéssel kapcsolatban. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium jelentése szerint a hajnali rengés a január 19-i 4,4-es erősségű földrengés utórengése volt. Közleményük szerint a földrengés 5 kilométeres mélységben keletkezett, a földmozgást Cserhátsurányban a lakosság is érzékelte.

Kapcsolódó cikkeink

Élénk vörös körrel jelölve az epicentrum, a többi kör a korábbi rengéseket jelzi

A Richter-skála szerinti 3-as erősségű földrengés rázta meg a Heves megyei Tenk település körzetét. Személyi sérülésről, illetve károkról nem érkezett bejelentés - közölte vasárnapra virradóra az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Fokozott készültség Varsóban két kisebb pokolgép miatt

Fokozott készültséget rendeltek el a lengyel-ukrán szervezésű Európa-bajnokság csütörtöki varsói elődöntője előtt a lengyel fővárosban, miután határőrök két kisebb pokolgépre és a fővárosi stadion fényképére bukkantak egy tutajon.

MTI Fotó Komka Péter

A görögdinnyeszüret a hét végén, a jövő hét elején kezdődhet, így július elejére várható nagyobb mennyiségű magyar dinnye a piacokra – ismerteti a hétfői Világgazdaság.

2019. július 17., szerda, Endre,Elek