A kiszivárogtatások korát éljük

Téma: 

A Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint a kiszivárogtatások korát éljük. Gálik Zoltán az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában a panamai offshore-botrányról beszélt. Elmondta, hogy a WikiLeaks-ügytől kezdve sok kiszivárogtatás történt az utóbbi időben.

A szakértő szerint ez rávilágít arra, hogy a digitalizálódó világban egyre könnyebb információt szerezni, még akkor is, ha ez ellenkezik valaki akaratával.A globális pénzügyi rendszer pedig szintén egyszerűbbé teszi az ilyen típusú tranzakciókat.Gálik Zoltán azt mondta: rá kell venni az "adóparadicsomokat", így például Panamát, hogy kapcsolódjanak be a nemzetközi pénzügyi rendszerbe, mert ezáltal könnyebbé válik az offshore-ügyek felderítése.Az egyetemi docens arról is beszélt, hogy az offshore-ozás nem feltétlenül illegális: van arra lehetőség, hogy tehetős vagy jó tanácsadókkal rendelkező magánszemélyek törvényesen tartsák külföldi "adóparadicsomokban" a pénzük egy részét.Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink

A fiatal és idős nemzedék közötti kapcsolat ápolása és erősítése volt a cél, amikor elkezdték szervezni az encsi Nemzedékek Találkozóját. Idén a rendezvény egy újabb sikeres évtizedet indíthat el.

25 évvel korábban jelez az Alzheimer

Amerikai kutatók összeállították az Alzheimer-kór kialakulásának több évtizedes, sokáig láthatatlanul futó idővonalát.

Idén minden eddiginél nagyobb kullancsinvázió jöhet

Idén ötször-tízszer annyi kullancs várható, mint tavaly. Ennek oka, hogy tél gyakorlatilag nem volt. A szakember szerint kullancsot csak kullancskanállal szabad eltávolítani, és utólag meg kell vizsgálni, tartalmazott-e Lyme-kórt okozó baktériumot.

Reuters/CDC

Az enyhe, csapadékos tél kedvezett a többféle betegséget terjesztő élősködőknek, így az elmúlt évekhez hasonlóan idén tavasszal is kullancsinvázióra kell számítani - hangzott el egy sajtóbeszélgetésen szerdán.

2020. május 26., kedd, Fülöp,Evelin