Komoly károkat okozott az időjárás az erdőkben

Téma: 

 Az elmúlt napok szélsőséges időjárása komoly károkat okozott az erdőkben; Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára a Pilisben a helyszínen tájékozódott a természeti csapásról - tájékoztatott a tárca kedden.

 

A közlemény szerint az államtitkár bejárta a jégkár sújtotta területeket az állami erdőgazdaság munkatársaival.

A parkerdő és az állami erdőgazdaságok folyamatos jelentést tesznek a minisztériumnak. Az erdészek együtt dolgoznak a katasztrófavédelemmel az utak felszabadításán.

 Marjai János

A károk felmérése még folyik, az időjárási viszonyoktól függően a hét végére vagy jövő hétre várható a kárbecslés lezárása - közölte az FM.

A minisztérium és az erdőgazdaságok kérik, hogy a következő napokban senki ne tervezzen erdei kirándulást, és mindenképpen tájékozódjanak a közlekedési viszonyokról, mielőtt elindulnak.

- MTI -

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Megoldhatónak, a középszintű tételsor első részét kifejezetten könnyűnek találták a kedden matematikából érettségiző diákok - derült ki az MTI által megkérdezett középiskolai tanárok nyilatkozataiból.

Háromszázmilliós kárt okozott a szél Észak-Magyarországon

Háromszázmillió forintot meghaladó kár keletkezett az észak-magyarországi erdőkben a május 15-i viharban - közölte az Északerdő Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel pénteken, miután összegezték a károkat.

Internet

Az adventi időszak kezdete óta tizennégy, az utóbbi másfél napban négy esetben okozott tüzet adventi koszorú - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Komoly károk az erdészeti úthálózatban

Az utóbbi hetek csapadékos időjárása jelentős károkat okozott a miskolci székhelyű Északerő Zrt. úthálózatában - közölte a társaság szerkesztőségünkkel.

 

2020. szeptember 26., szombat, Jusztina