Korábban érkezik a szeptemberi családtámogatás

Téma: 

Az idén is korábban fizeti ki az államkincstár a szeptemberi családtámogatási ellátásokat – közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Idők szombati számában.

A több mint egymillió érintett már augusztus 27-én megkapja a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást, illetve a gyermeknevelési támogatást – mondta Tállai András a napilap szombati számában megjelent írásban.

MTI Fotó Kovács Tamás

Akik bankszámlára kapják az ellátást, azoknak augusztus 27-én írják jóvá az összeget, és a posta is ekkor kezdi a kézbesítést – tette hozzá.

Ez az előrehozott kifizetés nem többletjuttatás, a szeptemberi ellátás érkezik korábban annak érdekében, hogy a családok könnyebben készülhessenek fel a tanévkezdésre – mondta el az államtitkár, aki rámutatott: az idén az állam kétszer annyit fordít a magyar családok támogatására, mint amennyit 2010-ben szánt ezekre a célokra az akkori balliberális kormány.

Azóta pedig rendkívül sokrétű és eredményes családtámogatás rendszer épült ki – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkeink

Az idei év első kilenc hónapjában a bruttó átlagkeresetek 4,5, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,8 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Átadták Kelet-Magyarország első e-kútját

A 7 fővárosi, nyilvánosan használható töltőoszlop után Miskolcon adták át Kelet-Magyarország első töltőoszlopát, amely elektromos- és tölthető hibrid autók töltésére alkalmas, és a jövő év végéig ingyenesen vehető igénybe.

Az egyik elsős osztály a felsőzsolcai Kazinczy Ferenc Református Iskolában

Ma reggel nyolc órakor becsengettek, és ezzel az iskolákban megkezdődött a 2013/14-es tanév.

2019. május 23., csütörtök, Dezső