Kormány elé kerül a divatipari stratégia

Téma: 

Hamarosan tárgyalhatja a kormány a magyar design- és divatipar fejlesztéséről szóló átfogó stratégiát – mondta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat- és Design Ügynökség vezérigazgatója csütörtök reggel az M1 csatorna és a Kossuth Rádió közös reggeli műsorában.

 

A vezérigazgató elmondta, a stratégia kiterjed az oktatásra, a gyártásra, érinti a tervezőket és tárgyalja a megjelenést a nemzetközi, illetve a magyarországi piacon.

MTI Fotó Balogh Zoltán

A hat pilléren nyugvó stratégia egyik alapvetése, hogy a magyar divatiparban szükség van egyfajta koordinációra, ami azt jelenti, hogy az ügynökségnek segítenie kell a tervezők kapcsolatfelvételét bizonyos iparági szereplőkkel.

Fontos továbbá a hatékony kommunikáció, s ennek keretében egy ernyőmárkán (Budapest Select) keresztül mutatják be a tervezőiket külföldön – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Balogh Zoltán

 

Kapcsolódó cikkeink

2013 április 5-én, pénteken egész napos konferenciára gyűltek össze a BIONIKÁNAK, mint kibontakozó új szakterületnek és ipari ágazatnak a hazai szakemberei, hogy megvitassák: hogyan lehet ezen a területen Magyarország számára egy nagy hozzáadott értékű ipari szegmenst...

MTI Fotó

Az Állami Számvevőszék benyújtotta a 2018-as működéséről és szakmai tevékenységéről szóló beszámolóját az Országgyűlésnek – közölte a számvevőszék csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Kábítószert találtak a DVBBS tagjainál / Fotó: Profimedia-RedDot 59 4  Blikk-információ

A DVBBS zenekar tagjai állítják, nincs közük ahhoz, hogy két lányt ájultan találtak a Balaton Soundon adott koncertjük után az öltözőjükben.

2019. augusztus 19., hétfő, Huba