Kósa Lajos: a baloldali összefogás a jobboldal mozgósítására alkalmas

Téma: 

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint ugyanaz a csapat állt össze, akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot és csupán úgy újultak meg, hogy egyetlen személyben és egyetlen értelmes programpontban nem értenek egyet.

A baloldali összefogás nem a baloldali szavazók, hanem a jobboldal mozgósítására alkalmas - jelentette ki Kósa Lajos szombaton, a Hír TV P28 című műsorában. Az összefogásnak nem lesz olyan hatása, hogy összefogja a baloldali tábort, mert amennyit hoz, annyit visz is például Gyurcsány Ferenc pártja - közölte a műsorvezetők kérdéseire válaszolva a Fidesz ügyvezető alelnöke. Kizárólag Orbán Viktor és a Fidesz gyűlölete fogja össze őket - tette hozzá.

Kósa Lajos szerint ugyanaz a csapat állt össze, akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot és csupán úgy újultak meg, hogy egyetlen személyben és egyetlen értelmes programpontban nem értenek egyet. Egy háztartást sem lehet így vezetni, nemhogy egy országot, "ez egy bohózat" - fogalmazott.Ha jól látja - folytatta - közös miniszterelnök-jelölt nincs, csupán az MSZP-nek van egy miniszterelnök-jelöltje. Kósa Lajos szerint az Együtt-PM leküzdötte magát a parlamenti bejutási küszöb környékére, oda, amilyen támogatottsággal rendelkezik a Demokratikus Koalíció, az MSZP-nek pedig semmit nem mozdult előre a népszerűsége. Hozzáfűzte, hogy szerinte azok körében akik nem válaszolnak a közvélemény-kutatók kérdéseire, több tartalékkal rendelkezik a jobboldal.A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint amennyiben a baloldali pártokon múlik, eltörlik a rezsicsökkentést és az egykulcsos adót, illetve elutasítják a kettős állampolgárság intézményét is.A továbbiakban startra készként értékelte a Fidesz választási felkészülését. Mint mondta, a jelöltek megvannak és az aktivistákat is gyűjtik, mintegy 100 ezer önkéntes segítővel számolnak.Arra számítanak, hogy mind a 11 ezer szavazókörben lesz, a KDNP-sekkel együtt legalább két bizottsági delegáltjuk, akiknek a képzése már megkezdődött - mondta Kósa Lajos.
 
 
 
 

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A döntés, amit meg kell hozni az önkormányzati választáson, hogy lesznek-e alkalmas vezetők a városok és a falvak élén – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, miután felesége, Lévai Anikó társaságában leadta szavazatát a főváros XII. kerületében.

EPA

A nép által választott miniszterelnököt, a járványban elszegényedett rétegek segítését és az illegális migráció leállítását sürgették az olasz jobboldali pártok a Róma egyik központi terén rendezett szombati tüntetésükön.

Tomislav Karamarko, a jobbközép Horvát Demokratikus Közösség elnöke  Fotó: Antonio Bat / MTI/EPA

A HDZ kihirdette győzelmét, bár várhatóan nem szerez abszolút többséget a parlamentben, így koalíciós partnert kell találnia.

 

2020. július 6., hétfő, Csaba