Kovács: Reális módon közelítünk az európai problémákhoz

Téma: 

Magyarország, ahogy az utóbbi nyolc évben is tette, igyekszik realisztikus módon megközelíteni a nagy horderejű európai kérdéseket, beleértve az Európa jövőjéről folyó vitát, amelyben a magyar kormánynak nagyon karakteres mondandója van, különösen a migrációról – mondta hétfőn a BBC rádiónak Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő a brit közszolgálati rádió közéleti-politikai 4-es csatornájának reggeli politikai magazinműsorának nyilatkozott: elsősorban a választások után várható magyar EU-politikáról kérdezték.

Kovács Zoltán a migrációval kapcsolatos magyar politikára vonatkozó felvetésre kifejtette: a magyarok látták, amikor 2015-ben 400 ezer ember vonult át az országon, és ha a magyar kormány nem hozta volna meg az utána foganatosított intézkedéseket, akkor ugyanez hónapról hónapra, évről évre megismétlődött volna.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink

Megkezdődtek a helyhatósági választások Koszovóban: a szavazóhelyiségek vasárnap reggel hétkor nyíltak meg, és este hétig tartanak nyitva. Az 1 779 357 szavazópolgár 103 lista közül választhat.

A rákkal való kétéves küzdelem után meghalt Hugo Chávez venezuelai elnök.

Dobi Tamás elmondta: a két fiatal az árokba lökte a férfit, és erőszakkal elvette aznap vásárolt televíziós beltéri egységét, készpénzét, mobiltelefonját és cigarettáját, majd elmenekült a helyszínről.

Forrás: mti

2019. augusztus 24., szombat, Bertalan