Kövér László: Magyarország sikeresen rendezte meg a Vizes Vb-t

Téma: 

A vasárnap záruló vb vége előtt kijelenthető, hogy Magyarország sikeresen rendezte meg a 17. vizes világbajnokságot, ehhez a vizes sportágak nemzetközi szövetségének (FINA) a támogatása és a magyar emberek összefogása is kellett - mondta Kövér László házelnök.

A FINA elnökségének fogadásán az Országgyűlésben Kövér László elmondta, kívülállók számára akkora őrültségnek tűnhetett, hogy Magyarország beugróként megrendezi a 2017-es világbajnokságot, mint 27 méter magasból leugrani – utalva ezzel a Batthyány téren felállított toronyra, amelyről a versenyzők ugranak.

MTI Fotó

“Többen gondolták, hogy nem fogjuk túlélni” – tette hozzá a házelnök. Szerinte most már “megkockáztatható”, hogy Magyarország sikeres volt, amihez a magyar emberek összefogása, valamint a FINA bizalma és támogatása is kellett.

Úgy vélte, összefogott a politika, a kormány, amely stratégiai ágazatnak tekinti a sportot, az Országgyűlés, az önkormányzatok, a gazdasági ágazat szereplői, a beruházások kivitelezői is. Kövér László reményét fejezte ki, hogy ez az összefogás beépül a közgondolkodásba és az örökségünk részévé válik.

Hozzátette: a magyar versenyzők által megszerzett érmekkel példaképet állítottak a fiatalok elé, a létesítmények pedig nem csak Magyarország, hanem a világ vizes közösségének a kincsét is gazdagítják.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Kovács Tamás

Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot – erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött vasárnap a dél-koreai Kvangdzsuban.

MTI Fotó

Biztonságos lesz a vezeték nélküli internet használata a budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokságon a szervezők csütörtöki közleménye szerint.

MTI Fotó Bruzák Noémi

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában sikeresen izolálták a koronavírust, Magyarországon először – jelentette be az országos tiszti főorvos kedden Budapesten, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs...

2021. március 3., szerda, Kornélia