Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar példára

Téma: 

Nem szabad hagynunk, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják és politikai kisebbségbe szorítsák – jelentette ki az Országgyűlés elnöke szombaton Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén.

Kövér László úgy fogalmazott: egyre több jel utal arra, hogy az előttünk álló időkben „van valami nagyon hiánypótló, amit mi, magyarok és közép-európai sorstársaink adhatunk az európai kultúrának és politikának”.
 
EPA
 

A házelnök szerint ez a példa és az elszántság abban, hogy „miként őrizhető meg a társadalomban az értékalapú erkölcsi többség, és arra alapozva miként biztosítható a demokratikus politikai többség is”. Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra – jelentette ki az Országgyűlés elnöke.

Az európai keresztény kultúra felszámolását célozták meg

Kövér László ünnepi beszédében Németh László 75 évvel korábban papírra vetett sorait idézve arra figyelmeztetett, hogy gondolatai rávilágítanak egy olyan európai folyamat mélységeire, amely a magyarokra is hat. „Arra a folyamatra, amely az európai keresztény kultúra és az európai nemzeti államok felszámolását célozza” – mondta.

Ez a történelmi folyamat a 20. század elején valóságos fegyverek dörgésével vette kezdetét, és a 21. században, azaz napjainkban, „a tömegmanipuláció korábban soha nem tapasztalt hatékonyságú arzenáljának dübörgése mellett bontakozik ki” – tette hozzá az Országgyűlés elnöke.

Tudatosan kitervelt és módszeresen végrehajtani kívánt törekvésnek nevezte azt a célt, hogy „Európa szellemi és anyagi, természeti és gazdasági erőforrásainak ne az európai emberek, nemzetek és országok, hanem Európán, illetve a demokratikus döntéshozatali és ellenőrzési rendszerek hatókörén kívüli érdekkörök legyenek haszonélvezői”.

Az egyének értéktudatának meggyengítésével és felszámolásával meggyengül, majd megszűnik az egyéni érdekfelismerő és érdekvédő képesség is – jelentette ki.

Megbélyegezték Magyarországot az Európai Parlamentben

Az európai társadalmakon belül napjainkban minden olyan hagyományos közösségképző értéket, mint a nemi, a családi, a vallási és a nemzeti önazonosság értékeit, valamint ezen értékek védelmére hivatott intézményeket, mint a család, az iskola, a keresztény egyházak és a nemzeti államok, igyekeznek szétzilálni – hangsúlyozta Kövér László.

Ennek célja, hogy „a parlamentáris demokrácia keretei között ezen értékek és intézmények a társadalmakon belül ne hozhassanak létre olyan erkölcsi többséget, amely politikai többséget is szerezhet az országok, illetve az Európai Unió irányításában” – fűzte hozzá.

Az Országgyűlés elnöke szerint a minap egyértelmű bizonyítékát láthattuk annak, hogy az európai erkölcsi többség politikai kisebbségben van az Európai Parlamentben.

„Az európai embereket eláruló politikusok eljárási csalással létrehozott kétharmados többséggel megbélyegezték Magyarországot azért, mert nem akarjuk megnyitni határainkat a törvénytelen bevándoroltatás előtt, mert védeni akarjuk hazánkat és Európát egyaránt” – fogalmazott.

Kijelentette: Európa jövője azon múlik, hogy az európai társadalmakon belül „fennmaradnak-e a keresztény értékrendben és életmódban gyökerező erkölcsi többség közösségei, és ezen közösségek képesek lesznek-e ismét politikai többséget szerezni országaik irányításában, s ezáltal Európa visszahódításában”.

Magyarországon 2010-ben a magyar emberek azonos értékrendet valló erkölcsi többsége politikai többséget szerzett, és újabb két parlamenti választáson, demokratikus módon fenntartotta ezt, megerősítve cselekvőképességét. Így történt ez Budapesten és Zalaegerszegen is, és így fog ez történni még sokáig, „ha a magyar erkölcsi többség töretlen marad és a parlamentáris demokrácia szabályai sértetlenek maradnak” – mondta Kövér László.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

A magyar-magyar párbeszéd és a Nyugat-Balkán a kiemelt témája az idei Tusványosnak, a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek, július 23-28. között, az erdélyi Tusnádfürdőn - jelentette ki Németh Zsolt külügyi államtitkár az esemény budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Fotó Soós Lajos

A Nyugat-Balkán országainak euroatlanti csatlakozása Magyarország nemzeti érdeke, ezért a régióra vonatkozó magyar külpolitikai stratégia a jövőben is változatlan marad – jelentette ki Kövér László házelnök hétfőn az Országházban, a délkelet-európai országok parlamenti...

MTI Fotó

Már nagyon kevesen jönnek a nyugat-balkáni útvonalon, és akik erre érkeznek, azok is ellenőrzötten jöhetnek csak - mondta Ördögh Tibor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa, Balkán-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán.

MTI Fotó Sóki Tamás

A lovaknál a nyugat-nílusi láz elleni megelőző védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután Magyarországon idén 64 állattartó telepen mutatták ki a fertőzést.

2021. március 5., péntek, Adorján,Adrián