Közfoglalkoztatási program: 1600 embernek ad munkát a MÁV

Téma: 

A nemzeti vasúttársaság hétfőtől megkezdte az idei közfoglalkoztatási programban alkalmazott munkavállalók ütemezett felvételét.

 
A MÁV Zrt. idén is részt vesz a kormány által meghirdetett közfoglalkoztatási programban, és 1600 embernek biztosít munkát 2015. márciustól 2016. február végéig - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.A közlemény szerint a programba azok jelentkezhetnek, akik elsősorban az adott településen élnek, regisztrált álláskeresők, a munkaügyi központ kiközvetítette őket, vállalták a munkavégzést és a foglalkoztathatósági vizsgálaton a munkakör betöltésére alkalmas minősítést kaptak. A közfoglalkoztatottak egy részét elsősegélynyújtó és figyelőőri tanfolyamra is beiskolázza a MÁV.
 
A vasúttársaság szerint a résztvevők által végzett munka egyfelől javítja a települések megítélését, valamint a vasútállomások tisztábbá, rendezettebbé válásával az utazóközönség is elégedettebb lesz.A MÁV Zrt. önállóan először a 2013 novemberétől 2014 áprilisáig tartó téli átmeneti közfoglalkoztatási programban vett részt. Azóta több mint kétezer embernek adott ily módon munkalehetőséget és mintegy hatszáz álláskeresőnek biztosított részvételt OKJ-s végzettséget adó faipari gépkezelői vagy motorfűrész-kezelői tanfolyamokon.
 
-mti-

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

A gazdaságvédelmi akcióterv, a gazdaságvédelmi intézkedések eddig közel egymillió emberről gondoskodtak, vagy védték meg a munkahelyét – fejtette ki csütörtökön Vácon az Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Paksi bővítés: 8-9 ezer embernek is munkát adhat

A bővítés nem jelenti azt, hogy a megújuló vagy a fosszilis energiaforrások eltűnnek a magyar energiaszerkezetből.

Az alábbi videóra a szélsőjobboldali mozgalmakat figyelő Athena Intézet honlapján keresztül egy hungarista újság oldalán találtunk. Azon az újságén, amely annak idején elsőként adott hírt Szegedi Csanád zsidó felmenőiről.

Az Erzsébet-program száz tonna brikettel segít hátrányos helyzetű kistérségben lévő iskolákat.

2020. június 3., szerda, Klotild