A közvélemény-kutatók szerint nagy fölénnyel vezet a Fidesz

Téma: 

Konszenzus tapasztalható a nagy közvélemény kutató cégek között arról, hogy a Fidesz nagy fölénnyel nyeri a pártlisták versenyét az országgyűlési választáson - közölte értékelését szombaton a kozvelemyenykutatok.hu öt nagy intézet adatai alapján.

A Tárki és a Századvég egyaránt 51 százalékos listás eredményt vár a Fidesznek, a Nézőpont 47-et, az Ipsos 42,5 százalékot, a Medián pedig 41 százalékot - olvasható a honlapon. A tájékoztatás szerint, a voksolás előtt egy nappal a közvélemény-kutató intézetek utolsó választási előrejelzései is napvilágot láttak.

A Tárki és a Századvég a biztos szavazó pártválasztók adatait, a Nézőpont Intézet a potenciális aktív szavazókat, míg az Ipsos és a Medián egy szakértői becslést közölt a szavazatok várható eloszlásáról. Mindezek szerint, a Nézőpont, az Ipsos és a Medián 28-29 százalékra prognosztizálja a Kormányváltó Összefogás listáját, a Századvég 25 százalékot vár, míg a Tárki csak 21 százalékot.Az ötből négy intézetnél biztosnak tűnik, hogy a "kormányváltók" megelőzik a Jobbikot, egyedül a Tárkinál van hibahatáron belül a két lista támogatottsága - fűzik hozzá.A Jobbikot a Medián becsüli a legmagasabbra 23 százalékkal, míg a Századvég a legalacsonyabbra 18 százalékkal. Ennek alapján az várható, hogy a Jobbik meg tudja ismételni a négy évvel ezelőtti teljesítményét - értékel a portál. Az ötből négy intézet azt várja, hogy az LMP bejut a parlamentbe, egyedül a Medián mér öt százalék alatti listás szavazati arányt a zöld párt esetében - közölte a kozvelemenykutatok.hu.A kozvelemenykutatok.hu oldalt azért hozta létre a Nézőpont Elemzőintézet Nonprofit Kft. Közvélemény-kutató Műhelye, hogy a Magyarországon politikai közvélemény-kutatásokat rendszeresen publikáló intézeteket, módszereiket és eredményeiket bemutassa a politika iránt érdeklődők számára.

-mti-

Kapcsolódó cikkeink

EPA/Michael Reynolds

Hozzájárulnak a migránsválsághoz azok az európai vezetők, akik nagy számban fogadnak be menekülteket - mondta Bill Gates a német kancellár bevándorlási politikájára célozva.

Szlovák elnökválasztás - Fico magasan vezet a közvélemény kutatás szerint

Szlovák elnökválasztás - Elkészült az első felmérés a hivatalos elnökjelöltek támogatottságáról. Fico nagyon elhúzott, Hrušovský gyenge, Bárdos 5 százalékon.

EPA/Mandel Ngan

Az amerikai törvényhozók úgy gondolják, hogy túl nagy hatalomra és befolyásra tett szert a négy legnagyobb amerikai internetes cég – az Amazon, az Apple, az Alphabet és a Facebook –, legalábbis több amerikai törvényhozó osztotta ezt a vélelményt a vállalatvezetők szerdai...

Fidesz: összefogtak a nagy megszorítók

Összefogtak a nagy megszorítók - így kommentálta Balla György, a Fidesz parlamenti képviselője az Összefogás ellenzéki szövetség és Bokros Lajos pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) szerdai megállapodását.

2020. szeptember 26., szombat, Jusztina