A Kreml szerint az összeomlás jellemezi az orosz-amerikai kapcsolatokat

Téma: 

Oroszország és az Egyesült Államok kapcsolatai összeomlottak, ám Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök viszonya „eléggé jóindulatú” – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a róla a Rosszija 1 tévécsatornán vasárnap bemutatott portréfilmben.

 

„Összeomlás” – mondta Peszkov, amikor arra kérték fel, hogy egy szóval jellemezze Moszkva és Washington viszonyának jelenlegi állapotát.

Mint mondta, a titkosszolgálatok közötti kapcsolatok is „nagyon gazdag potenciálról” árulkodnak. Elmondta, hogy a legélesebb helyezetek, például Szíria ügyében a két elnök kapcsolatba szokott lépni egymással.

 

Peszkov szerint a kétoldalú viszony egész rendszerét ki kell vezérelni a „zuhanórepülésből”. Úgy vélekedett, hogy a két elnök viszonya is lehetne jobb, ám ennek az amerikai belpolitikai helyzet szerinte nem kedvez.

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA Fotó

A Magnyitszkij-lista Washington általi kibővítése újabb lépés az orosz-amerikai viszony szándékos lerontásának irányába - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő keddi moszkvai sajtótájékoztatóján.

Egy orosz harci repülőgép befogott egy amerikai felderítőgépet, amely megközelítette az orosz partokat - közölték amerikai illetékesek és az orosz védelmi minisztérium.

 

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin