Lázár: le kell zárni az előző fejlesztéseket és nyitni az újak felé

Téma: 

Az idén két nagy feladat áll az ország előtt az uniós források felhasználása területén, el kell végezni az előző fejlesztési időszak pénzügyi zárását, és lépéseket kell tenni az új lehetőségek felhasználása érdekében - mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az érdekképviseletekkel az uniós forrásokról folytatott egyeztetésen, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában.

A miniszter hangsúlyozta: a 2014-2020-as időszak keretére 2017. március 31-éig minden uniós pályázatot kiírnak, a döntési mechanizmusok átláthatóbbak lettek, így a tervek szerint 2017. december 31-éig a meghirdetett forrásokat szerződésekkel lekötik.

MTI Fotó

Hozzátette: a tervek szerint ebben az évben minimum 2200 milliárd forint uniós forrást fizetnek ki, de ez akár elérheti a 2700-2800 milliárd forintot is. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke elmondta: a teljes kis- és középvállalkozói (kkv) szektorban elengedhetetlen a versenyképesség javítása, és ebben az uniós források kulcsjelentőségűek.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

Megérkezett Magyarországra a gazdasági növekedés azon korszaka, amely a leggyorsabban bővülő európai uniós államok közé emeli Magyarországot - jelentette ki Orbán Viktor a külképviseleti vezetők értekezletén.

Magyarországot őrizni kell és meg kell újítani; nem szabad hagyni, hogy bárki elcsúfítsa - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter pénteken Budapesten, a Millenáris Teátrumban Orbán Viktor évértékelőjét megelőző beszédében.

2019. december 10., kedd, Judit