Lefoglaltak az oroszok egy magyar gáztározót

Téma: 

Az oroszok 700 millió köbméter gáz számára foglaltak le kapacitást a magyarországi gáztárolókban – írja a Napi Gazdaság szerdai száma.

 

Összesen 700 millió köbméterrel növekedett a magyar gáztárolókban lekötött kapacitás tegnap – írja aNapi Gazdaság a Magyar Földgáztároló Zrt. által közzétett adatokra hivatkozva. A lap forrásai azt mondták, ezt a mennyiséget az érkező orosz gáz számára foglalták le a négy, tavaly óta állami tulajdonban lévő hazai gáztároló egyikében.

Ez azt jelenti, hogy az oroszok fűtőanyagot helyeznek el a magyar tározóban, hogy innen biztosítsák az európai fogyasztók ellátását a téli időszakban.

Napi Gazdaság szerint a 700 millió köbméter orosz gáz betárazása még ebben a hónapban befejeződik.

 

Jelenleg folyamatosan töltik fel a Magyar Földgáztárolóba a gázt, naponta 20 millió köbméter érkezik, miközben csak félmillió köbmétert fogyasztunk.

 

 

Kapcsolódó cikkeink

A vagyonvisszaszerzési eljárásban a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta a nyomozó hatóság - mondta a fővárosi főügyész az M1 aktuális csatornának hétfő este.

Egy friss felmérésből kiderült, az oroszok több mint fele úgy véli, hogy népüknek komoly szerepe volt a világtörténelem alakításában.

KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP - GETTY IMAGES

A Társadalmi Vélemény Alapítvány (FOM) június elején végzett közvélemény-kutatásában másfélezer embert kérdeztek meg 43 orosz régióban. Harminchat százalékuk választotta az orosz elnököt erkölcsi szempontból a legtekintélyesebbnek.

 

Fürdőzők pihennek a hévízi gyógytó partján. MTI Fotó: Czika László

Szállodát, sok panziót és több száz egyéb ingatlant, lakóházat vásároltak az utóbbi években orosz állampolgárok és befektetők Hévízen - írja a Napi Gazdaság pénteki számában.

 

2021. január 16., szombat, Gusztáv