Lehet újabb hulláma a vírusnak

Téma: 

Továbbra is felszálló ágában van a koronavírus-járvány, és az egyéni felelősség a legfontosabb, az, hogy betartsuk az előírásokat, kerüljük a zárt, zsúfolt helyeket, tömegben viseljünk maszkot. Erre mindaddig szükség lesz, ameddig nem lesz meg a koronavírus elleni vakcina.

Továbbra is felszálló ágában van a koronavírus-járvány. Az elmúlt napokban folyamatosan kétezer fölött volt a fertőzöttek száma, illetve az elhalálozások száma is megugrott, negyven és hatvan körül ingadozott a koronavírusban elhunytak száma is.

MTI Fotó

 

Továbbra is az egyéni felelősség a legfontosabb, az, hogy betartsuk az előírásokat, kerüljük a zárt, zsúfolt helyeket, tömegben viseljünk maszkot – mondta Szlávik János infektológus, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hozzátette, ez azért is fontos, mert

a tapasztalat azt mutatja, a megfertőződött emberek nagy többsége nem kerülte a nagy rendezvényeket, megbetegedése előtt zsúfolt helyen tartózkodott.

Elmondta, az újfajta kezelési módokat, mint a remdesivir alkalmazását is klinikai körülmények között kell végezni. Hozzátette, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a megfelelő módon, a megfelelő időben alkalmazva ezek a készítmények hasznosak lehetnek a betegek kezelésében, mihamarabbi felépülésében. Ez azért is számít óriási előrelepésnek mert sajnos még más megoldás, gyógymód, készítmény nincs a koronavírus ellen.

Emlékeztetett arra is, hogy alig van olyan betegség, fertőzés, amit tabletták, gyógyszerek segítségével végleg el tudnak tüntetni az emberi szervezetből. A legtöbb gyógyszer csak gátolni tudja a vírusok, baktériumok szaporodását.

Az egyetlen megelőzési módja a koronavírusnak a vakcina lesz,

amelyet világszerte óriási erőfeszítések árán fejlesztenek – mondta. Hozzátette, hogy a jövőben elkerülhető legyen a tömeges megfertőződés a koronavírussal, ahhoz arra lesz szükség, hogy a lakosság legalább 50-60 százaléka beadassa a koronavírus elleni hatóanyagot. Erre Szlávik János lát esélyt, már abból is kiindulva, hogy idén óriási a kereslet az influenza elleni oltóanyag iránt is.

Forrás: hirado.hu, Kossuth Rádió

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

zaol.hu

Az elektronikus cigarettát csak ott lehet használni, ahol dohányozni is lehet, automatából az ilyen eszköz, illetve az utántöltő patronja sem árusítható, a forgalomba hozatalát pedig fél évvel korábban be kell jelenteni - egyebek mellett ezeket tartalmazza az az...

Shutterstock

Kizárólag állati eredetű termékek nevezhetők tejterméknek és hozhatóak így kereskedelmi forgalomba az Európai Bíróság döntése szerint - mondta Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

llusztráció. MTI Fotó: Varga György

A hétvégén kissé melegszik a levegő, néhol 20 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet, de jellemzően borús lesz az ég és többfelé várható eső - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből....

 A jövő héten többször is megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél.

2020. november 23., hétfő, Kelemen,Klementina