Ma indul Debrecenből a Wizz Air első dortmundi járata

Téma: 

A Wizz Air ma megkezdi új Debrecen-Dortmund útvonalának működtetését. A légitársaság első dortmundi járata 2013. április 26-án 15:45-kor száll fel a debreceni repülőtérről. Az új járatra a viteldíjak 4 990 forintnál kezdődnek.

A menetrendszerinti járat hetente kétszer, hétfőn és pénteken közlekedik majd Dortmundba, Németország egyik legforgalmasabb ipari és kereskedelmi központjába. A várakozások szerint az új útvonalon az első évben 30 ezer utas utazik majd.

A Wizz Air három útvonalat üzemeltet a debreceni repülőtérről, Eindhovenbe, Londonba és Dortmundba. A három járat éves szinten 130 ezer utast szállít a cívisváros és a külföldi desztinációk között. Ez az utasforgalom elősegíti a munkahelyteremtést a régióban és támogatja a turizmus területén létrejövő munkahelyeket. Az útvonal újabb összeköttetést teremt Nyugat-Európával és számos új lehetőséget nyit meg a helyi vállalkozások előtt.

„A Debrecen-Dortmund útvonalban nagy lehetőségek rejlenek” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air kommunikációs menedzsere. - „A gyógyturizmus és a fürdőturizmus egyaránt sokakat vonz. Az új útvonal kiváló lehetőség a debreceni fogorvosok, a fürdők és a turizmus más szereplői számára, mert szolgáltatásaikat közvetlenül a dortmundi régióban népszerűsíthetik. A Wizz Air továbbra is elkötelezett amellett, hogy a legnépszerűbb útvonalakon a legalacsonyabb viteldíjakat kínálja utasai számára ” – tette hozzá Daniel de Carvalho.

Kapcsolódó cikkeink

A Wizz Air bemutatta 2014-es nyári menetrendjét, amelyben 35 ország és több mint 280 útvonal szerepel.

Bemutatta 2015-ös téli menetrendjét a Wizz Air. A low-cost légitársaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint a Wizz Air az idei téli szezonban 24 országban összesen 40 úti célt tesz elérhetővé Magyarországról.

MTI Fotó

Ingyenessé teszi a nagyméretű kézipoggyászt is a magyar kötődésű Wizz Air a járatain, de a fedélzetre csak az elsőbbségi beszállással rendelkező utasok vihetik fel biztosan a csomagot - mondta Váradi József vezérigazgató az MTI-nek szerdán.

2020. február 26., szerda, Edina