Magyar altiszt lesz a NATO ACT vezénylőzászlósa

Téma: 

Magyarország és a Magyar Honvédség sikerének nevezte kinevezését Bogdán Tibor főtörzszászlós, aki szeptembertől a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (NATO Allied Command Transformation, ACT) vezénylőzászlósi posztját tölti be.

Bogdán Tibor az M1 hétfői műsorában elmondta: a posztra Benkő Tibor honvédelmi miniszter még vezérkari főnökként jelölte. A NATO ACT vezénylőzászlósaként szeptember elsejétől az Egyesült Államokban, Norfolkban fog szolgálni. Megbízatása három évre szól.
 
EPA
 

A vezénylőzászlós fő feladata a vezetés tevékenységének támogatása, a parancsnokok munkájának segítése – mondta el Bogdán Tibor.

Forrás: MTI

Kép: EPA

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI/AP/Virginia Mayo

A NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (ACT) vezénylőzászlósi beosztásába nevezték ki Bogdán Tibort, a Magyar Honvédség főtörzszászlósát – ismerteti a pénteki Magyar Idők.

 A NATO-szabványoknak megfelelő határvédelmi kerítés építését tervezi a kormány – mondta Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a testület csütörtöki zárt ülése után újságíróknak.

MTI-fotó Szigetváry Zsolt

Magyarország megvédése nem a NATO és nem is az Európai Unió feladata, hanem a miénk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Országház Kupolacsarnokában, a Honvéd Vezérkar főnöke tisztség átadás-átvételi ünnepségén.

2021. március 5., péntek, Adorján,Adrián