Magyar Idők: Május 7-én alakul meg az új parlament

Téma: 

Május 7-8-án tartja meg alakuló ülését az Országgyűlés, amely először a migrációt támogató civil szervezetek tevékenységét szabályozó Stop, Soros! törvénycsomagról és az ország jövő évi költségvetésének tervezetéről kezdi meg a vitát - írta csütörtökön a Magyar Idők.

A lap értesülése szerint az új, negyedik Orbán-kormány megalakulásának időpontját – a korábbi ciklusok gyakorlata alapján – néhány héttel a parlament alakuló ülése után hirdethetik ki. A kormány összetételéről Orbán Viktor miniszterelnök számol majd be, konkrét nevekről az elkövetkezendő napokban csak találgatások jelenhetnek meg, hiszen a jelenleg körvonalazódó névsort csak egy nagyon szűk kör ismeri – olvasható a Magyar Időkben.

MTI Fotó

Az új kormány politikai programja négy alappilléren – a versenyképességen, a munkaalapú társadalmon, a demográfián és a nemzeti identitás kérdésén – alapul.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

Egy hónapon belül alakul meg az új Országgyűlés

Egy hónapon belül alakul meg az új Országgyűlés, az alakuló ülést az alaptörvény értelmében a köztársasági elnök hívja össze a választást követő 30 napon belüli időpontra.

Járások – Jövőre 175 vidéki és 23 fővárosi kerületi hivatal alakul

Jövőre 175 vidéki járási hivatal és 23 fővárosi kerületi hivatal alakul meg, ezek a kormányhivatalok kirendeltségeként az államigazgatási ügyek intézésében segítenek majd az állampolgároknak – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) csütörtökön az MTI-vel....

2021. március 5., péntek, Adorján,Adrián