A magyar kultúra napja - Szakmai díjakat adott át az emberi erőforrások minisztere

Téma: 

Márai Sándor- és Csokonai Vitéz Mihály-díjat, valamint Könyvtári Minőségi Díjat adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár csütörtökön, a magyar kultúra napján a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban.

    Márai Sándor-díjat vehetett át Tompa Andrea, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem adjunktusa, a Színház című folyóirat szerkesztője.

    A Csokonai Vitéz Mihály-díj alkotói kategóriájában díjazták Szűcsné Molnár Erzsébetet, a Szegedi Gábor Dénes Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakiskola tanárát, valamint Demarcsek Györgyöt, a nyíregyházi Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettesét.

    A Csokonai Vitéz Mihály-díj közösségi kategóriájában a fővárosi Ascher Oszkár Színház, a Bogácsi Pávakör és a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes munkáját ismerték el.

    Könyvtári Minőségi Díjat kapott a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár.

 

mti

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát.

Encsen a Magyar Nótaszerzők és Énekesek Észak-magyarországi Csoportja szervezett dalos ünnepet.

Mintegy ezertagú Békés megyei diákkórus fellépésével nyílt meg a magyar dal napja vasárnap délután Békéscsabán, a magyar dal idei fővárosában. A kórus a rendezvény ötletgazdájának, Presser Gábornak a vezetésével énekelte el a Miénk a tér című LGT-dalt.

Idén kilencedik alkalommal rendezték meg a magyar-lengyel barátság napját, amelynek eseményeit felváltva tartják a két országban. Az ünnep alkalmából kétnapos hivatalos látogatást tett Lengyelországban Áder János köztársasági elnök.

2019. szeptember 16., hétfő, Edit