A magyar lakosság több mint 70 százaléka túlsúlyos

Téma: 

Ezzel világviszonylatban is nagyon rosszul állunk. Az elhízás pedig súlyos betegségekhez vezethet, ezért életmódváltást sürgetnek a szakemberek. Egészséges alapanyagból készített ételek fogyasztásával például nagyban csökkenhetne a túlsúlyos emberek aránya. Pénteken az ilyen ételek receptjeit díjazták.

A magyar lakosság több mint 70 százaléka túlsúlyos, vagy elhízott.  A szakemberek szerint az otthon, egészséges alapanyagból készített ételek fogyasztásával nagyban csökkenhetne ez az arány.
 
Shutterstock
 

A szakemberek szerint az egészséges otthon készült ételek mellett fontos a napi ötszöri zöldség-gyümölcs fogyasztás, a rendszeres étkezés, a sok folyadékbevitel és természetesen a rendszeres testmozgás is.

A Főzz másképp receptversenyen egészséges alapanyagokból készültek az ételek. Több mint 100 testsúly karbantartó és csökkentő, illetve speciális diétás recept érkezett a felhívásra.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: Shutterstock

 

Kapcsolódó cikkeink

EPA

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint 15 200-ra emelkedett a magyar jegytulajdonosok száma a válogatott szombati, Izland elleni Eb-csoportmeccsére.

Az Európai Energiatőzsde (EEX) 2013. április 23-án megtartotta első aukcióját az Európai Unió emisszió-kereskedelmi rendszere második kereskedési időszakában nyilvántartott, utolsó értékesíthető magyar EUA kibocsátási egységekre.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Magyarországon mintegy kétszázötvenezer súlyosan kövér ember él, rajtuk a diéta vagy a mozgás már nem segíthet, kizárólag a sebészeti kezelés – írta a Magyar Hírlap szombaton.

Magyarország egyik legismertebb, turisztikai nívódíjjal is kitüntetett fesztiválja mára kinőtte Miskolc sétálóutcáját, így most, amikor 13. alkalommal rendezik meg február 22-24-e között, belakja az egész belvárost.

2019. június 21., péntek, Alajos,Leila