Magyar Nemzet: több MSZP-s politikusnak lehet afrikai útlevele

Téma: 

A Magyar Nemzet emlékeztet: a Simon-ügyben gyanúsított, "remek MSZP-s kapcsolatokkal rendelkező Weisz Tamás" lakásában a nyomozók tucatnyi afrikai útlevélre bukkantak.

Több MSZP-s politikus is szerezhetett magának bissau-guineai útlevelet a Magyar Nemzet értesülése szerint. A lap úgy tudja: Mesterházy Attila egykori helyettese, az előzetes letartóztatásban lévő Simon Gábor mellett más szocialista országgyűlési képviselők is rendelkeznek afrikai úti okmányokkal.

Az ügyészség a múlt hét elején közölte, hogy a volt MSZP-s politikus hamis afrikai útlevél segítségével nyitott bankszámlát egyik budapesti bank fiókjában, amelyen legalább 75 millió forintot rejtett el, devizában. A dokumentumhoz Simon Gábor édesanyja vezetéknevét, de saját személyi adatait és fényképét használta.

Az Index úgy tudja, az afrikai úti okmányt az a Weisz Tamás intézte a szocialisták egykori második emberének, aki meg nem erősített információk szerint szintén gyanúsított a Simon-ügyben. A hírportál szerint Weisz Tamás lakásában a nyomozók tucatnyi afrikai útlevélre bukkantak. Ezek között volt kitöltött, de találtak úgynevezett biankó okmányokat is.

A lap idézi a Népszabadság információját is, amely szerint Weisz Tamás 500 magyarnak intézhetett afrikai útlevelet. A nyomozók számára igencsak értékes információ lehet, hogy Weisztől kik kértek még hasonló, pénzek tisztára mosásához szükséges szolgáltatást - írta a Magyar Nemzet.

-mti-

Kapcsolódó cikkeink

Shutterstock

Szeptember 14-ig lehet ajánlásokat küldeni A nemzet háziorvosa pályázatra – mondta el a projekt vezetője hétfőn az M1 és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri '56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.

MTI Fotó Bruzák Noémi

A reformáció évszázadok alatt nemcsak része lett a magyar nemzet életének, hanem nemzettudatának, magyarságtudatának támasza is - mondta Áder János köztársasági elnök a Magyar Református Egyház zsinatának debreceni ünnepi ülésén szombaton.

MTI Fotó Kovács Attila

A politikusnak kötelessége, hogy megvallja hitét, azt, hogy vannak dolgok, amelyek a közéleti csatározások fölött állnak - mondta Balog Zoltán Budapesten, a Parlament felsőházi termében megtartott reformáció emlékülésen.

2021. március 5., péntek, Adorján,Adrián