Magyarország kész csatlakozni az Eurázsiai Fejlesztés Bankhoz

Téma: 

Magyarország kész elkezdeni a csatlakozási tárgyalásokat az Eurázsiai Fejlesztési Bankkal – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a bank éves konferenciáján pénteken Moszkvában.

 

Az előzetes tárgyalásokat követően Magyarország kifejezte készségét, hogy csatlakozzon az Eurázsiai Fejlesztési Bankhoz. A bank vezetőinek elmondtuk, a magyar kormány úgy döntött, hogy kész a pénzintézet teljes jogú tagjává válni” – jelentette ki a tárcavezető.

MTI Fotó Balogh Zoltán

Elmondta, hogy a csatlakozási tárgyalások 2020-ban zárulhatnak le. Szavai szerint a magyar kormány az Eurázsiai Fejlesztési Bankban kitűnő lehetőségeket lát a közép-európai és az eurázsiai régió együttműködésének, valamint a közlekedési infrastruktúra, az ipar és a megújuló energiaforrások fejlesztésére.

A bankhoz eddig Oroszország, Fehéroroszország, Örményország, Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán csatlakozott.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Varga György

Magyarország csatlakozni kíván a terrorellenes adatbankhoz, amelyben az országok megoszthatnák egymással az információkat a terrorellenes harcban – jelentette ki a Terrorelhárítási Központ főigazgatója az M1-nek szerdán.

Stockphoto

Terrorcselekmény előkészülete bűntett gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett két férfit pénteken a Székesfehérvári Járásbíróság, szerdán pedig megkezdődött a büntetőperük.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Magyarország csatlakozása az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankhoz (AIIB) kiváló lehetőséget teremt az innovatív magyar vállalkozások aktívabb ázsiai szerepvállalására - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a pekingi székhelyű bank Koreában, Csedzsu-...

2020. június 5., péntek, Fatime