Magyarul is megjelenik a The New York Times évkönyve

Téma: 

Szerdától magyarul is kapható a The New York Times évkönyve, a Turning Points (Fordulópontok). A 32 országban évente világszerte 2,5 millió példányban megjelenő magazint Magyarországon a Geomédia Kiadó adja ki.

    Az MTI-hez eljuttatott közleményében a kiadó azt írta: a különböző területek kulcsfontosságú fordulópontjait elemző kiadványban mások mellett Tony Blair volt brit miniszterelnök, Julian Assange, a Wikileaks alapítója és Charles Gati, a Johns Hopkins Egyetem professzora is írt cikket.

    A százoldalas kiadványban Priyanka Chopra indiai színésznő, énekesnő, emberi jogi aktivista, Ljudmila Ulickaja Moszkvában élő orosz írónő, Csang Hszin, Kína legnagyobb, irodaépületeket fejlesztő vállalatának társalapítója, valamint Pharrell Williams Grammy-díjas zenész, tervező és vállalkozó írása is olvasható.

    A magazin egyedülálló módon, sokrétű megközelítéssel taglalja a jövő lehetőségeit, kihívásait - fogalmaztak. A magyar kiadvány többnyire az eredeti cikkek fordítását tartalmazza, de olvasható benne néhány hazai szerző, például Jaksity György közgazdász, Lakatos Márk stylist és Vámos Miklós író cikke is.

 

mti

Kapcsolódó cikkeink

Forrás: nytimes.com

Az európai romahelyzetről közölt cikket a The New York Times vezető liberális amerikai napilap vasárnap, amely azt a kérdést vetette fel, hogy több évszázados üldöztetés után integrálódhatnak-e valaha a társadalom szélére kárhoztatott romák Nyugat-Európában?...

hirado.hu, EPA

A The New York Times című amerikai napilap terjedelmes cikkben igyekszik felvázolni, milyen okok vezettek oda, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek az európai migrációs válsággal kapcsolatos álláspontja növekvő elfogadottságra tesz szert Magyarországon és...

Illusztráció

Míg a hackerek korábban a nagy számítógépes cégeknek kínálták volna fel akár ingyen is a szoftvereikben talált hibákat, napjainkra a szoftverhibák árusítása jövedelmező üzletté vált: a nagy számítógépes cégek mellett kormányok is vevők a "bugokra" – írta hétfőn internetes...

Egy kétnyelvű táblákat osztogató nő megbírságolása miatt magyarul szólaltak fel a városi önkormányzat keddi ülésén a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselői.

2020. május 26., kedd, Fülöp,Evelin