Már csak 12 napja maradt 10 ezer vállalkozásnak

Téma: 

A Nemzetgazdasági Minisztérium becslése szerint január 1-től mintegy 20 ezer vállalkozással bővül az online pénztárgépet használók köre. A kötelezettek több mint fele már megigényelte az üzembe helyezéséhez szükséges kódot az adóhivatalnál.

 

Kasszánként 50 ezer forint állami támogatás jár az új típusú pénztárgépekre, ha december 31-ig üzembe is helyezik őket, egy vállalkozás összesen 5 pénztárgépre tud állami támogatást igényelni.

 Czeglédi Zsolt

Ahhoz, hogy az érintett vállalkozás meg is kapja ezt a támogatást új típusú pénztárgépet, úgynevezett átszemélyesítésre alkalmas készüléket kell vásárolnia – emlékeztetett rá Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A kassza üzembe helyezési kódját az adóhivataltól kell kérni, az ehhez szükséges nyomtatvány elérhető a NAV honlapján, ezt az adóbevallást elektronikusan intézőknek az ügyfélkapun keresztül, más esetben pedig postán is fel lehet adni.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Mohai Balázs

Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített szja-bevallási tervezetet, amit május elejéig csaknem 530 ezer, ügyfélkapuval nem rendelkező adózó kapta meg postán.

MTI/EPA/Hayoung Jeon

A német szociáldemokrata párttagság kétharmados támogató szavazásával több mint öt hónap után megszűnt a bizonytalanság és elhárultak az akadályok az elől, hogy Angela Merkel vezetésével megalakuljon 2005 óta a harmadik nagykoalíció.

Az IMF-től korábban felvett kölcsön végtörlesztésére utasította Orbán Viktor miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert. A kormányfő ezt szombaton jelentette be a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban, a székelyföldi Tusnádfürdőn.

2020. augusztus 11., kedd, Zsuzsanna,Tiborc