Már a közelharcnál tartanak: népszerű az önkéntes tartalékosok kiképzése

Téma: 

Folyamatos a speciális önkéntes tartalékos katonák kiképzése. Tiszaszigeten szerdán 21-en gyakorlatoztak. Csongrád-Csanád megyében nemcsak férfiak, hanem nők is jelentkeznek a kiképzésre. Az országos program célja, hogy a jelentkezők olyan honvédelmi és katonai ismereteket sajátítsanak el, amelyeket bármilyen helyzetben hasznosítani tudnak – hangzott el az M1 Híradójában.

A közelharcot gyakorolja 21 önkéntes a tiszaszigeti volt határőr laktanya udvarán. Ők júliusban döntöttek úgy, hogy a Magyar Honvédséghez állnak és a legtöbben egyfajta hivatásként tekintenek a katonai pályára – számolt be az M1 Híradója.

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Polyák András, az MH 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred ezredparancsnoka elmondta, hogy a jelentkezők alapfelkészítést kapnak, amellett hogy a katonaság foglalkoztatja őket.

Az állomány tagjai, ugyanabban az alapkiképzésben részesülnek, mint a hivatásos katonák. Vagyis olyan honvédelmi és katonai ismereteket sajátítanak el, amelyeket bármilyen helyzetben hasznosítani tudnak. Ez pedig vonzó a jelentkezők számára.

„Az elmúlt évek eseményei elég jó motiváló erővel bírtak, hiszen mind a migrációs helyzet, mind az elmúlt hónapok járványügyi veszélyhelyzete is megmutatta, azt hogy egy sérülékeny világban élünk” – mondta Juhász Tünde

Csongrád-Csanád megye kormánymegbízottja szerint mindennapi életünket olyan veszélyhelyzetek fenyegetik, ahol szükség van olyan plusz erőforrásra, mint az önkéntes tartalékos állomány.

Az önkéntes tartalékos katonák szolgálati ideje fél évre szól, ezután kötöttség nélkül térhetnek vissza a civil életbe. Azok, akik pedig szeretnék a haza védelmét szolgálni, őket a honvédség alkalmazza.

Forrás: hirado.hu

Kép: MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék őshonos szőlőjéből készített bor, a furmint lesz a főszereplő a mádi borünnepen, amelyet pénteken és szombaton tartanak.

Igor Jegorov, az orosz védelmi minisztérium munkatársa elmondta, hogy a Topol, Topol-M és Jarsz típusú hadászati rakétakomplexumok önjáró kilövőegységei harci őrjáratot teljesítenek Oroszország 6 régiójában.

 

Harcok Szlovjanszknál, ukrán harckocsik tartanak a város felé

Harcok bontakoztak ki a kelet-ukrajnai Szlovjanszk peremén, ukrán harckocsik és más haditechnikai eszközök tartanak a város felé - jelentette kedd reggel az ukrán média a helyi vezetőkre és "önvédelmi erőkre" hivatkozva.

 

2021. május 6., csütörtök, Ivett,Frida