Március 15-én a Nemzeti Múzeumnál mond beszédet Orbán Viktor

Téma: 

A Nemzeti Múzeum kertjében mond ünnepi beszédet Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-ei nemzeti ünnepen, jövő pénteken – olvasható a kormány oldalán.

 

Az 1848/49 évi forradalom és szabadságharc emléknapján a központi programok 9 órakor kezdődnek a Parlament előtt, ahol felvonják Magyarország nemzeti lobogóját. A Kossuth térről Huszármenet indul a Múzeumkertbe az Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Erzsébet tér-Károly körút-Múzeum körút útvonalon.

MTI Fotó

A Nemzeti Múzeum kertjében 10.30-kor kezdődik az ünnepség, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Az ünnep napján a Múzeumkertben és a budai Várban egész napos programokkal várják az ünneplőket. A Múzeumkertben egyebek mellett tánctanítás, lósimogató és pónilovaglás várja az érdeklődőket, és lesznek kézműves-foglalkozások, népzenei koncertek is. A vásári forgatagban számos magyar terméket lehet majd megkóstolni. A Nemzeti Múzeum kiállításait óránkénti tárlatvezetéssel lehet megtekinteni.

A Budai Várban is lesz népzene és néptánctanítás, és a Budavári Vásári Forgatagban is lesznek hazai finomságok. Az Újra van Budán kutyavásár című programban magyar kutyafajták örökbefogadására is lesz lehetőség. Idén is lesz Forradalmi forgatag a hadtörténeti múzeumban és Kalandos időutazás az Országos Levéltárban. A Vármúzeumban történelmi sétát és tárlatvezetést tartanak, a Várkert Bazárban pedig koncertekkel és gyerekprogramokkal várják az ünneplőket.

Szombaton az Országházban bárki megtekintheti a Szent Koronát.

Aznap 10 órától 15 óráig a magyar zászló és címer napja alkalmából 1848 méter hosszú nemzeti zászlót húznak ki az Andrássy úton, az Oktogon és a Hősök tere között.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

EPA

Véget ért a kétnapos EU-csúcs. A miniszterelnök szerint hosszúra nyúlt két nap volt, komoly téttel Magyarország számára.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2020. augusztus 3., hétfő, Hermina