Mától a Kossuth Rádión is hallható a MÁVINFORM

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 8th January, 2014 - 9:13pm

Téma: 

A nemzeti vasúttársaság január 8-tól kezdve bővítette szolgáltatásait a rádióhallgatók számára. A napi, aktuális vasúti közlekedési helyzetképről immár nemcsak a Magyar Katolikus Rádió és a Lánchíd Rádió hullámhosszain számolnak be a MÁVINFORM munkatársai, hanem a Kossuth Rádióban is. 

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságán belül működtetett MÁVINFORM feladata, hogy a közösségi közlekedésben naponta utazók minél több meghatározó médián és internetes felületen keresztül kaphassanak információt az aktuális vasúti közlekedési helyzetképről. A MÁVINFORM – amely 30 éve ad tájékoztatást a különféle médiában – 2014. január 8-ától immár a Kossuth Rádió reggeli és délutáni műsoraiban is élő bejelentkezéseken keresztül tájékoztatja a hallgatókat, az utasokat. Hétköznapokon a Kossuth Rádió reggeli, Hajnal - Táj című műsorában 5.30 órakor kezdődő hírblokk előtt, ezt követően a 180 perc című műsorban, fél hét előtt élő adásban szól a MÁVINFORM.

Délután, a négy órakor kezdődő Krónika végén, körülbelül 16.09 órakor kapnak tájékoztatást a közszolgálati rádió hallgatói az aktuális vasúti közlekedésről. Jelentős előrelépés ez a MÁV utastájékoztatási szolgáltatásában, amelynek fő célja, hogy a médiát figyelő, vasúton utazók olyan híreket kapjanak, amelyek valóban frissek, segítik az utazást, s olyan információkat is tartalmaznak, amelyek fontosak az éppen útra kelők, vagy az utazást tervezők számára.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága korábban a Lánchíd Rádióval állapodott meg annak érdekében, hogy a vasúti közlekedés közérdekű hírei ott is megjelenjenek. Így tavaly októbertől a Lánchíd Rádióban hétköznapokon 7 óra 20-kor, 8 óra 20-kor és 16 órakor hallható a MÁVINFORM. Ennél régebbi a Magyar Katolikus Rádióban való megszólalás, ahol hétköznaponként 6 óra 40 perckor hallható a MÁVINFORM híradása.

A MÁVINFORM balesetek, időjárási és vasútforgalmi nehézségek esetén sajtóközleményt ad ki a médiának, illetve a vasúttársaság honlapján is elhelyezi ezeket valamint az utazási változásokat. A vasúti közlekedéssel kapcsolatos aktuális információk a MÁV Zrt., illetve a MÁV-START Zrt. honlapján (www.mav.hu; www.mav-start.hu) olvashatók, ezeket a MÁVINFORM rendszeresen, a szükséges mértékben frissíti az utasok tájékoztatása érdekében.

Kapcsolódó cikkeink