MÁV: Gyerekbarát menetjegyiroda Budapesten

Téma: 

Gyereksarkot alakítottak ki a MÁV-START dolgozói a Budapest belvárosában található menetjegyirodában annak érdekében, hogy a várakozás perceit megkönnyítsék mind a gyerekek, mind a szülők részére. A kifestők, színezők, mesekönyvek segítségével a gyermekek is komfortosabbnak érzik az ott eltöltött időt. Ungvári Csaba, vezérigazgató szándékai szerint, a vasúttársaság egyre több módon (többek között kirándulásokkal, mozdonyos rendezvénnyel) kíván a gyerekekre, családokra is figyelmet fordítani. A gyerekbarát menetjegyiroda a folyamat egyik lépcsőfoka.

A közel százötven négyzetméter ügyfélfogadó térrel rendelkező, légkondicionált menetjegyirodában belföldi és nemzetközi vasúti menetjegyek is vásárolhatók, a vonatok menetrendjével, árakkal kapcsolatban egyaránt kérhető felvilágosítás. A MÁV-START szakképzett, idegen nyelveket beszélő kollégái megkeresik az utasoknak a lehető legkedvezőbb vasúti ajánlatokat. A menetjegyirodában az egyszerűbb utazási igényeken túl akár charter- és külön vonatok megrendelését, csoportos utazások megszervezését is vállalják. A gyors és kényelmes ügyintézést modern ügyfélhívó rendszer segíti, így a várakozás kiszámíthatóbbá válik. Az utazók a szolgáltatások és menetjegyek árát készpénzzel és bankkártyával is kiegyenlíthetik, ezen túlmenően a nemzetközi menetjegyek, helyjegyek euróért is megvásárolhatók. A pályaudvari sorban állás elkerülésének érdekében – főként a nyári utazási csúcsidőszakban – érdemes a menetjegyirodát választani, a címe: V. kerület, József Attila utca 16. Megközelíthető bármelyik metróval a Deák térig utazva vagy a 9-es, 15-ös, 105-ös, 115-ös, 16-os autóbuszok, 47-es és 49-es villamosok bármelyikével. Nyitva tartás hétköznaponként 9-től 18 óráig.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Hétfő estétől kedd délutánig 140 milliméternyi csapadék hullott Budapesten, ami több mint két és fél hónap átlaga - jelentette ki az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az M1 aktuális csatorna műsorában.A vihar gócpontja éppen az OMSZ fővárosi...

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Sajtóhírek szerint az esti magyar-román meccsre "hangoló" magyar ultrák mentek neki a vendégszurkolóknak. Az MTI úgy tudja, hogy nemcsak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között.

MTI Fotó Mohai Balázs

Az ország minden megyéjében és Budapesten is nyert a Fidesz–KDNP – mondta a Nézőpont Csoport vezetője vasárnap este az M1 választási műsorában.

2019. december 7., szombat, Ambrus