Maximálta a koronavírustesztek hatósági árát a kormány

Téma: 

A tesztek hatósági árát megállapítottuk, semmilyen jogcímen nem lehet több pénzt elkérni egy tesztért, mint 19 500 forint – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán.

Az első hullámmal szemben csatát nyertünk, most szembe kell néznünk a második hullámmal, most már felkészültebben és tapasztaltabban, ráadásul felvértezve egy nemzeti konzultációval” – mondta az államfő.

hirado.hu

Kiemelte: a járványügyi szakemberek szerint a második hullám valamikor december–január tájékán éri el a csúcspontját.

Egészen addig védekeznünk kell. Van egy haditervünk, amely arról szól, hogy hogyan védjük meg az időseket, hogyan gyógyítsuk meg a betegeket, és ezzel egy időben hogyan tartsuk fenn az ország működőképességét – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök az egészségügyi rendszer felkészültségéről is beszélt.

 

Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani

– hangsúlyozta.

Orbán Viktor ezt követően a legfrissebb döntéseket ismertette. „Miután a vírust külföldről hurcolták be, ezért a kormány úgy döntött fönntartja a beutazási korlátozásokat. Kötelezővé tesszük a maszk használatát a tömegközlekedés és az üzletek mellett most már a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélfogadási irodákban is” – fejtette ki.

Hozzátette:

  • a teljes körű látogatási tilalmat fenntartják a kórházakban és az idősotthonokban,
  • október elsejétől testhőmérséklet-mérés után lehet belépni az iskolákba a diákoknak és a tanároknak, és csak nekik,
  • a szórakozóhelyeket este 11 órakor be kell zárni.

A tesztek hatósági árát megállapítottuk, semmilyen jogcímen nem lehet több pénzt elkérni egy tesztért, mint 19 500 forint – közölte a kormányfő, aki a bejelentés végén mindenkit arra kért, hogy tartsa be a járvány elleni hatékony védekezés érdekében hozott szabályokat.

 

Egyszer már sikerült, most másodszor is sikerülni fog

– zárta szavait Orbán Viktor.

Forrás: hirado.hu

Kép: hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

Épületek égtek Edelényben

Családi ház tetőszerkezete, melléképületek és egy garázs is kigyulladt szerdán késő este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben, személyi sérülés nem történt, a tűzoltók még éjszaka megfékezték a lángokat - közölte az MTI-vel Dojcsák Dávid, a megyei katasztrófavédelmi...

Shutterstock

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhülésével a munkaerőpiacon is javulásra lehet számítani, de a visszarendeződés lassúnak ígérkezik elemzők szerint.

 Szerdától beköszönthet a valódi tél, vasárnapig több megyében jelentős mennyiségű hó eshet – hívja fel az autósok figyelmét a közútkezelő. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.

llusztráció. MTI Fotó: Varga György

A hétvégén kissé melegszik a levegő, néhol 20 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet, de jellemzően borús lesz az ég és többfelé várható eső - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből....

2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert