Még mindig alacsony a halfogyasztás Magyarországon

Téma: 

Magyarországon a 6 kilogrammos fejenkénti, éves halfogyasztás még mindig jelentősen elmarad a 20 kilogramm körüli európai átlagtól, ezért is fontosak a fogyasztást népszerűsítő rendezvények – mondta Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője M1 csatornán.

Példaként említette az Öreg-Tavi Nagy Halászfesztivált Tatán, ahol október 19-21 között minden a magyar halról és a halételek készítéséről szól.
 
MTI Fotó
 

Hozzátette, a magyar halászat helyzetének javításához nagyobb hangsúlyt kell helyezni a halfeldolgozás fejlesztésére, hogy könnyebben elérhetővé váljanak a feldolgozott élelmiszerek, többek között a filé vagy a szelet.

Lévai Ferenc kiemelte, a magyar hal egészséges, könnyű fehérje forrás, amelynek a fogyasztása hozzátartozik az egészséges életmódhoz.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

Októberben 1% alatt (0,9) volt az infláció, s ebben még nincs benne a november 1-jén életbe lépett 11,1%-kos rezsicsökkentés hatása.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kelet-közép-európai régióban tartósan alacsony kamatokra kell berendezkedniük a központi bankoknak, ehhez kell igazítani a monetáris és makroprudenciális politikájukat - ebben egyetértés alakult ki szerdán a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Közgazdasági Társaság...

A KSH adatai szerint augusztusban a vártnál alacsonyabb, 1,3 százalékos volt az éves infláció - ez közel 40 éve a legalacsonyabb érték. A rendkívül alacsony infláció elsősorban a rezsicsökkentésnek köszönhető.

2019. június 20., csütörtök, Rafael