Még mindig a járműgyártás viszi az exportot

Téma: 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése alapján pontos adatokat még nem tudni, de várhatóan a gyógyszeripar és a műanyagipar is jól teljesít.

Továbbra is a járműgyártás viszi a magyar exportot, de több más ágazat is felzárkózik - mondta Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán, a külkereskedelmi forgalom szeptemberi adatait kommentálva.

hirado.huA helyettes államtitkár elmondta: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése alapján pontos adatokat még nem tudni, de várhatóan a gyógyszeripar és a műanyagipar is jól teljesít.Az import növekedéséről Marczinkó Zoltán István azt mondta, megkezdődött a karácsonyi felkészülési időszak, ahhoz, hogy a termékek november-decemberben az üzletekbe kerüljenek, a beszerzésnek már szeptemberben el kell indulnia.Másik lehetséges ok a helyettes államtitkár szerint az, hogy a magyar exportőr cégek a nyári csökkentett gyártási tevékenység után szeptemberben újraindultak, és az importból származó készleteket fel kellett tölteni.Forrás: MTIKép: hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Marjai János

Csaknem 65 milliárd forint lakossági állampapírt értékesített az Államadósság Kezelő Központ Zrt. júliusban - közölte a társaság az MTI-vel.

Forrás: BOON

Élesen bírálta a baloldali városvezetést, de javaslatokkal is előállt a Fidesz–KDNP.

EPA

Jelentés elfogadását kezdeményezte Magyarország az Európa Tanácsnál (ET) az ukrajnai kisebbségi helyzetről – közölte Zsigmond Barna Pál fideszes parlamenti képviselő telefonon Strasbourgból az MTI-vel szerdán.

A Jobbik az ügyészség elé viszi a miskolci közbeszerzéseket

A helyi vállalkozásokat kellene előnyben részesíteni a helyi beruházásoknál.

2020. július 6., hétfő, Csaba