Megkezdte működését a Tisza-tó Rádió

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 24th October, 2013 - 8:39pm

Téma: 

A Tisza-tó régióban végre megszületett egy olyan médium, amely átfogó kommunikációt biztosít a térség lakóinak, vállalkozásainak és önkormányzatainak – jelentette ki Fazekas Sándor Tiszafüreden.

A vidékfejlesztési miniszter szerint fontos a helyi média, és egy regionális rádiónak különösen komoly szerepe van a Tisza-tó térségének információáramlásában. Bár a környező településeken több országos frekvencia is elérhető, ám egy helyi rádió sokkal közvetlenebb, személyesebb módon adhatja elő a környezetében történt eseményeket. Számos olyan dologról számolhat be, ami az itt élő emberek számára rendkívül fontos, ám egy országos médium nem tulajdonít neki jelentőséget. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a Tisza-tó és térsége még számtalan lehetőség és kihívás előtt áll. Abban, hogy ez a környék sikeresen vegye az akadályokat, óriási szerepe lesz annak, hogy a települések képesek lesznek-e közösségként reagálni a kihívásokra. Ennek a gondolkodásnak a kialakítására kiváló eszközöket rejt magában a Tisza-tó Rádió.
A korábban működő Tisza-tavi rádió évekkel ezelőtt megszűnt. Az általa visszaadott frekvenciára hét évre szóló szerződést kötött a Tisza-tó Rádiót üzemeltető magyar cég a Médiahatósággal. Az új stúdió technikai felszereltsége mindenben megfelel a modern kor elvárásainak. A csatorna 10 főből álló, fiatalos és dinamikus csapattal kezdte meg működését.

Kapcsolódó cikkeink