Megkezdte a munkáját az operatív törzs a nemzeti ünnepen

Téma: 

Megkezdte munkáját az operatív törzs az augusztus 20-i nemzeti ünnepen, és egyelőre nincs olyan rendkívüli körülmény, amely a nemzeti ünnephez kapcsolódó szabadtéri programok lebonyolítását veszélyeztetné, minden az eredeti terveknek megfelelően zajlik. Tegnap a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Erkel: István király című művének nagysikerű, teltházas előadásával kezdődött meg a nemzeti ünnep programsorozata.

Az operatív törzs folyamatosan ülésezik a nap folyamán, így folyamatosan kapcsolatot tart többek között a Meteorológiai Szolgálattal is, és döntéseiről folyamatosan tájékoztatja a közvéleményt. 

A nemzeti ünnep eseményeit - mint minden esetben – most is az operatív törzs felügyeli, amelyben minden érintett szerv, többek között a rendőrség, a meteorológiai szolgálat, a mentők, a katasztrófavédelem képviselői jelen vannak az esemény napján reggel 8 órától egészen az utolsó program zárásáig. Az idén, miután a Balaton környékén is lesznek programok és tűzijáték, az operatív törzs Siófokon is tart fenn egy kihelyezett bázist.

Kapcsolódó cikkeink

Lapértesülés szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megkezdte a fegyverek szállítását a szíriai felkelőknek.

EPA

Nem túlzás azt mondani, hogy az Európai Parlament megkezdte a "Soros-terv" végrehajtását a képviselőtestület belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottsága (LIBE) által a közös uniós menekültügyi rendszert szabályozó dublini rendelet módosításáról elfogadott...

Kijev: Az ukrán rendőrség megkezdte a barikádok elbontását

Az ukrán rendőrség hétfőn délután megkezdte Kijevben a kormányellenes tüntetők barikádjainak elbontását - közölte Vitalij Klicsko ellenzéki vezető Twitter-bejegyzésében.

Pénteken megkezdte az új iPhone telefonok árusítását az Apple Európában és Ázsiában, hamarosan az amerikai boltok is nyitnak. A vevők eddig inkább a drágább és fejlettebb új 5S modell iránt érdeklődnek, a takarékosnak mondott 5C modell iránt kisebb a kereslet.

2020. február 19., szerda, Zsuzsanna