Megkezdték a nyugdíjprémiumok postai kézbesítését

Téma: 

A Magyar Posta megkezdte a nyugdíjprémiumok kézbesítését csütörtökön a 2,5 millió nyugdíjasnak – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője közös sajtótájékoztatón, Budapesten.

Rétvári Bence azt hangoztatta, hogy a nyugdíjprémiummal a kormány a tiszteletét és a köszönetét fejezi ki a nyugdíjasoknak több évtizedes munkájukért.
 
MTI Fotó Varga György
 

Emlékeztetett arra, tavaly 12 ezer forint volt a nyugdíjprémium, míg most 18 ezer forint a maximális összeg. A prémiumot nemcsak a nyugdíjasok, hanem a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják.

Panulin Ildikó azt mondta, a kézbesítés november 30-áig tart. A nyugdíjprémium és a nyugdíj egy utalványon érkezik, így a jogosultak egy összegben kapják meg, de a szelvényen külön feltüntetik a két összeget. Az államtitkár kitért rá: akik bankszámlán kapják a nyugdíjat, azoknak a folyószámlájára már hétfőn megérkezett a nyugdíjprémium.

Hozzátette, hogy a kormánynak sikerült megőriznie a nyugdíjak értékék, ahogyan azt 2010-ben vállalták.

Mint kiemelte, a vásárlóérték megőrzésén, azaz a csaknem 30 százalékos emelésen túl tíz százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóereje is, és még ehhez jön hozzá a nyugdíjprémium a gazdaság jó teljesítménye miatt.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Varga György

Kapcsolódó cikkeink

MTI/Máthé Zoltán

Kezdődhet a postai hálózatoptimalizációs program: az Országgyűlés elfogadta a postatörvény módosítását, ami lehetővé teszi, hogy pénzügyi intézmények is nyújthassanak ezentúl postai szolgáltatást a kistelepüléseken - közölte a posta szerdán.

Folyószámla egyenlegükről az adózók több módon tájékozódhatnak: a regisztrációval rendelkezők ügyfélkapun keresztül, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által postázott folyószámla kivonatokból, illetve személyesen ügyfélszolgálatainkon.

Postai csomagokban találtak kábítószert Borsodban és Nógrádban

Kábítószert találtak több, postán feladott csomagban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Észak-Magyarországon, a hatóság pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt tett feljelentést.

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

A Magyar Posta 2019. július elsejétől több belföldi és nemzetközi csomagtermék díjszabását módosítja, a változás a küldeményforgalom jelentős részét nem érinti – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2019. július 20., szombat, Illés