Mégsem mond búcsúbeszédet Mécs Imre Göncz Árpád temetésén

Téma: 

Egy nappal Göncz Árpád korábbi köztársasági elnök temetése előtt Mécs Imre bejelentette, hogy mégsem fog beszédet mondani a búcsúztatáson. Ezt az Index közölte a volt országgyűlési képviselő csütörtöki Facebook-bejegyzésére hivatkozva.Göncz Árpád egykori rabtársa, későbbi SZDSZ-es politikus azt írta a közösségi oldalon, hogy a szervezők kérésére leírt beszédében foglalkozott "égető nemzeti problémákkal" is. Mivel azonban a család közölte, hogy ez így nem hangozhat el, ő pedig beszéde lényegén nem kíván változtatni, a család visszavonta Göncz Árpád végakaratán nyugvó felkérését arra, hogy mondjon beszédet a temetésen.

 Koszticsák SzilárdMécs Imre jelezte, hogy a végtisztességen családtagjaival részt vesz, és a temetés után beszéde szövegét közzéteszi.Az életének 94. évében, október 6-án elhunyt Göncz Árpád temetése november 6-án, pénteken, délután három órakor kezdődik az Óbudai temető 16-os parcellájánál.Forrás: MTIKép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

A Nemzeti Múzeum kertjében mond ünnepi beszédet Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-ei nemzeti ünnepen, jövő pénteken – olvasható a kormány oldalán.

MTI Fotó Kovács Attila

Életének nyolcvanharmadik évében pénteken elhunyt Pozsgay Imre volt államminiszter, egyetemi tanár.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin