Megtagadta Hernádi Zsolt átadását Horvátországnak a magyar bíróság

Téma: 

Megtagadta Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának ügyében a horvát ügyészség által kibocsátott európai elfogatóparancs végrehajtását a Fővárosi Törvényszék hétfőn, a végzés jogerős.

A bíróság rövid szóbeli indoklása szerint az elfogatóparancsot ugyanabban az ügyben adták ki, amely miatt korábban már a magyar ügyészség is vizsgálódott, és bűncselekmény hiányában az eljárást megszüntette. Ez pedig a törvény kötelező rendelkezése szerint nem teszi lehetővé az elfogatóparancs végrehajtását.

A bíró megjegyezte azt is, hogy ez a döntés csak Magyarország határain belül érvényes, más államokat nem érint, hogy megszűnt a nyomozás.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú döntése - amely megegyezett a magyar ügyész és Hernádi Zsolt védőjének indítványával is - jogerős.

Kapcsolódó cikkeink

Németh Zsolt külügyi államtitkár

Martonyi János külügyminiszter a közeljövőben Bukarestbe látogat, ahol a magyar–román kapcsolatokat érintő kérdésekről, köztük a székely zászló használatáról is tárgyal majd román kollégájával. Erről is beszélt Németh Zsolt külügyi államtitkár 2013.

Illusztráció

14 ország, 13 csapatának, közte 3 magyar együtessel zajlott a Central-European Tour Miskolc Nagydíjért zajló kerékpárverseny.

Erőss Zsolt és Kiss Péter

Eltűnt a Kancsendzöngán bajba jutott két magyar hegymászó, Erőss Zsolt és Kiss Péter – tájékoztatta a Nemzeti Sportot szerdán Vincze Szabolcs, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció szóvivője.

2020. július 12., vasárnap, Izabella,Dalma