Megvizsgálják az alapdíjak csökkentésének lehetőségét is

Téma: 

A Fidesz azt javasolja a kormánynak, vizsgálja meg a közműszámlákon szereplő alapdíjak jelentős csökkentésének vagy teljes megszüntetésének lehetőségét - közölte Rogán Antal, a párt parlamenti frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz azt is kezdeményezi a kabinetnél, hogy a mérőórák cseréjének költsége ne a fogyasztókat terhelje, valamint hogy a mérőórákon jelzett fogyasztás és a számlázás kerüljön szinkronba - mondta a politikus.

A kormánypárt "3+1" javaslatának része a bekötési, bekapcsolási díjak és fejlesztési hozzájárulások felülvizsgálata is.

Mindezzel akár évi százezer forint körüli összeget is spórolhatnak a fogyasztók - közölte Rogán Antal, hozzátéve, azt kérték, hogy a kormány a következő ülésén foglalkozzon ezekkel a kérdésekkel.

-mti-

Kapcsolódó cikkeink

Fotó: Ádám János

Több mint hárommilliárd forintot fordítanak a kisvasút felújítására.

 

MTI Fotó Balázs Attila

A minimálbér emelkedésével január elsejétől 225 288 forintra nő a gyermekgondozási díj (gyed) maximális összege – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Nyolc hónapos kislányát bántalmazta az a sajólászlófalvai asszony, aki ellen most az ügyben vádemelést javasol a rendőrség. Könnyű testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a kazincbarcikai kapitányság a 21 éves Sz.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága természetkárosítás és állatkínzás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a nyomozhatóságnál.

 

2020. szeptember 30., szerda, Jeromos