Minden csúcsot megdöntött a turizmus

Téma: 

Rekordévet zárt tavaly a magyar turizmus, az idegenforgalom minden idők legjobb évét könyvelhette el 2016-ban, és idén is hasonló eredményekre számítanak az ágazatban, miután 2017 a sportturizmus éve lesz - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Guller Zoltán a Központi Statisztikai Hivatal pénteken közzétett adatait értékelve rámutatott: 2016-ban a szálláshelyek bevételnövekedése felülmúlta még a vendégéjszakák számának növekedését is.

MTI Fotó Oláh Tibor

Tavaly 7,0 százalékkal 27,7 millióra emelkedett a vendégéjszakák száma, míg az ágazat összes bevétele 9,1 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit, a szállásdíjak bevételei pedig 11,1 százalékkal nőttek – ismertette.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó: Oláh Tibor

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az idén is rekordot dönthet a turizmus Magyarországon: a szálláshelyek vendégeinek a száma év végére elérheti a 10 milliót, az általuk eltöltött éjszakák száma meghaladhatja a 25 milliót, az árbevétel pedig a 350 milliárd forintot - mondta a turizmusért felelős...

hirado.hu

Tovább erősödött nyáron a belföldi turizmus, szakértők szerint az első féléves trend a főszezonban is folytatódott - írja a Magyar Hírlap.

hirado.hu

Az első tíz hónap turisztikai adatai alapján 2016-ban is rekordévet zárhatott a turizmus - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

2020. november 26., csütörtök, Virág