Minden feltétel adott az érettségik biztonságos megtartásához

Téma: 

Minden feltétel adott, hogy május 4-től az érettségi vizsgákat – kizárólag írásban – biztonságos keretek között lebonyolítsák – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A miniszter hangsúlyozta: ez nem presztízskérdés, nem is politikai, hanem szakmai kérdés, ezért a kormány felhatalmazást adott Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárnak, hogy minden érintettel tárgyaljon, beleértve a szülői, diákszervezeteket, szakszervezeteket.

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Ezen szervezetek felelősségére is apellálva, véleményük ismeretében, nyugtassanak meg mindenkit, hogy az ország egy járványhelyzetben is képes az érettségi biztonsági lebonyolítására.

A köznevelési államtitkár – a kormány felhatalmazása alapján – ugyanakkor szabadon dönthet, ha szükséges, hogy egy vagy két héttel halasszák el a vizsgákat – jelezte a miniszter.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

EPA/Claudio Peri

A közösségi média használatára is kitér pénteken kiadott, a női szerzetesrendeknek szóló úgynevezett apostoli konstitúciójában Ferenc pápa.

Köd miatt adott ki riasztást az OMSZ

Vasárnapra tizenhat megyére, valamint a fővárosra adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat a tartós, sűrű köd miatt.

Nyolc megyére ismét figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

A várható hőség miatt szombatra nyolc megyére ismét figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombaton késő délután viszont az előrejelzések szerint egy markánsabb hidegfront éri majd el az országot, és többnapos lehűlést hoz.

2020. november 24., kedd, Emma