Minden rendőr megkapja jogos járandóságát

Téma: 

Minden a déli határon az elmúlt hónapokban szolgálatot teljesítő rendőr megkapja az elvégzett munkáért járó pénzt - jelentette ki az országos rendőr-főkapitány helyettese hétfőn Szegeden.

Balogh János vezérőrnagy újságíróknak elmondta, az országos rendőrfőkapitány szúrópróbaszerű vizsgálatot rendelt el a tömeges migráció miatt túlmunkát végző rendőrök illetményének kifizetésével kapcsolatban, és ennek során több szabálytalanságot is találtak. Ezért tételes ellenőrzés indult az összes túlszolgálatot ellátó rendőr illetményével kapcsolatban - tette hozzá.

 Internet. illusztrációA vizsgálatok eredményeként hozzák meg azokat a döntéseket, melyek a jogszerű járandóság biztosítása mellett az esetlegesen jogalap nélkül felvett illetményrészek visszafizetésére vonatkoznak - közölte a tábornok. A főkapitány-helyettes hangsúlyozta, "minden rendőr megkapja a jogos járandóságát, annyit és csak annyit".

Forrás: MTI

Kép: Internet

Kapcsolódó cikkeink

Illusztráció

Végéhez közeledik a diákok nyári szünete, amit az is jelez, hogy javában zajlik az új tanév előkészítése. A tankönyvek már csaknem 70 százaléka megérkezett az iskolákba. Az iskolakezdésre egyetlen diák sem marad tankönyv nélkül!

A Kúria jogegységi döntést hozott a napokban a jogos védelem egységes bírósági értelmezése és alkalmazása érdekében - mondta Kónya István, a legfelsőbb bírói fórum elnökhelyettese, büntetőkollégiumának vezetője.

MTI Fotó Máthé Zoltán

A külgazdasági és külügyminiszter szerint jogos a magyar emberek igénye, hogy megismerhető legyen a civil szervezetek külföldi finanszírozóinak kiléte.

Dr.Mengyi Roland javaslatára A kormány által korábban kezdeményezettnél szélesebb lesz a jogos védelem lehetősége

A kormány által korábban kezdeményezettnél szélesebb lesz a jogos védelem lehetősége, miután a parlament hétfőn több, ezt célzó módosító javaslatot is támogatott.

2020. november 30., hétfő, András,Andor