Minden tizedik magyar regisztrált a koronavírus elleni oltásra

Téma: 

Már több mint egymillión regisztráltak a koronavírus elleni oltásra – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba közösségi oldalára feltöltött videójában.

Elmondta: interneten több mint 600 ezren, levélben pedig csaknem 400 ezren jelezték igényüket. Az államtitkár arra biztat mindenkit, hogy ha még nem tette meg, akkor regisztráljon a Vakcinainfo.gov.hu oldalon.

AP

Az oltások december 26-án indultak meg Magyarországon egy részletes terv alapján. Jelenleg az egészségügyi dolgozók oltása zajlik a kórházi oltópontokon. Ami a továbbiakat illeti, már zajlanak az előkészületek annak érdekében, hogy az idősotthonokban élők is mihamarabb megkaphassák a védettséget. Mindenkit arra biztatunk, hogy ha még nem tette meg, akkor regisztráljon. A vakcina a leghatékonyabb eszköz a kezünkben a koronavírus ellen” – magyarázta.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: AP

Kapcsolódó cikkeink

A tizedik helyen végzett a magyar női kardválogatott hétfőn a budapesti vívó-világbajnokságon.

MTI Fotó Kovács Tamás

A hét eleje óta már kérhető a háziorvosoknál az influenza elleni oltás. Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán arról beszélt, hogy a vakcina iránt egyre nagyobb az érdeklődés, ezért folyamatosan pótolják a készleteket.

Szabó Gábor - Origo

Az orosz Szergej Karaszjov vezeti a magyar labdarúgó-válogatott második, Izland elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzését szombaton.

Az európai szövetség csütörtökön hozta nyilvánosságra a mérkőzés játékvezetőjének nevét.

MTI Fotó Mónus Márton

A magyar katonák is aktívan részt vesznek a járvány elleni védekezésben – hangsúlyozta Ruszin Romulusz a Honvédelmi operatív törzs vezetőhelyettese a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

2021. január 23., szombat, Zelma,Rajmund