Miskolcon alakult - Elindul a választáson a Magyarországi Cigány Párt

Téma: 

A Magyarországi Cigány Párt (MCP) a hét végén létrehozza fővárosi szervezetét és bejelenti, hogy elindul a parlamenti választáson - írta pénteki cikkében a Népszabadság. Horváth Aladár szóvivő a lapnak elmondta: a tavaly ősszel, Miskolcon megalakított pártnak megközelítőleg ötezer tagja van, egyelőre főleg borsodiak. Borsodon kívül eddig Szabolcsban, Hajdúban és Nógrádban alakult megyei alapszervezet. A tervek szerint december végéig a romák által tíz legsűrűbben lakott megyében létrejön a helyi szervezet. "Nem kötünk szövetséget se jobboldali, se baloldali pártokkal. Mind a 106 egyéni körzetben állítunk jelöltet, célunk az ötszázalékos parlamenti küszöb elérése" - jelentette ki a szóvivő. A párt azzal számol, hogy körülbelül félmillió cigány választó van, és ebből több mint 250 ezer el is megy szavazni. Horváth Aladár azonban ennél jóval szélesebb bázisra szeretne építkezni. Annak ellenére, hogy az elnevezésben a cigány szó szerepel, az MCP valamennyi szegénységben élő magyar állampolgár érdekeit képviselni kívánja, mert "ma a hatalom szemében mindenki cigány, aki szegény." - idézi a párt vezetőjét a Magyar Hírlap internetes felülete.

http://magyarorszagiciganypart.hu/

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Idén is elindul a Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói búcsúba. A zarándokvonat június 7-én indul és 10-én, pünkösdhétfőn érkezik vissza - közölték a szervezők szerdán Budapesten.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Manfred Weber szerdán bejelentette, hogy elindul az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelölti tisztségéért, hogy a párt európai parlamenti (EP-) választási győzelme esetén ő lehessen az Európai Bizottság következő elnöke.

...
Fidesz: új Gyurcsány-koalíció alakult

A Fidesz szerint a baloldali ellenzéki pártok keddi megállapodásával egy "új Gyurcsány-koalíció" alakult és egy "új Gyurcsány-korszak" kezdődik.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin