Miskolcon megnyílt az ország legnagyobb járásának hivatala-Videóval!

Téma: 

Az ország legnagyobb járása, a miskolci hivatalát adta át szerda délután Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. A legnagyobb jelzőt azzal érdemelte ki a miskolci járás, hogy 39 település – köztük 6 város – csaknem 260 ezer lakosa számára biztosítják a leghatékonyabb hozzáférést a hivatali ügyek intézéséhez.
Navracsics Tibor történelminek nevezte a pillanatot, hiszen ekkora mértékű közigazgatási reformra nagyon régóta nincs példa a magyar históriában. A miniszterelnök-helyettes példa értékűnek nevezte azt az együttműködést, amelyet a kormány és az önkormányzatok tanúsítottak a járási rendszer kiépítése során.

A területi kiegyenlítődést, azaz a hátrányos helyzetű régió is szolgálhatja a járási rendszer. Ezt már Kriza Ákos, Miskolc polgármestere jelentette ki a Petőfi utca 23-ban található épület megnyitóján, amelyet a megyeszékhely önkormányzata újított fel és bocsátott a megalakult Miskolci Járási Hivatal rendelkezésére, ezzel is jelezve: a megyeszékhely számára is kiemelt fontosságú, hogy a lakosság hatékonyan és kényelmesen intézhesse hivatali ügyeit.

Demeter Ervin megyei kormánymegbízott arra hívta fel a figyelmet, hogy – mivel az ország legnagyobb járásáról van szó – nagyobb figyelem is vetül az itt végzendő munkára, azaz pozitív példává válhat más járási hivatalok számára, de az esetleges hibák is szembetűnőbbek lehetnek.

Kapcsolódó cikkeink

Miskolcon tárgyalt a kínai Shandong tartomány elektronikai óriáscége, az INSPUR. A kapcsolat kezdete korábbra nyúlik vissza. 2011 júniusában járt Budapesten a Kínai Népköztársaság miniszterelnöke.

 A Népkert ad otthont szeptemberben az ország legnagyobb sörfesztiváljának

Az ország legnagyobb sörfesztiválját rendezik meg Miskolcon müncheni példára szeptember 6-9-éig, hangzott el a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón pénteken.

Miskolcon jövőre is lesz kocsonyafesztivál

Február 20-23 között, a farsangi időszakban rendezik meg a Miskolci Kocsonyafarsangot - írja a Városháza közleménye. A Kocsonyafarsang szervezője Miskolc Város Polgármesteri Hivatala és a város kultúrával és turisztikával foglalkozó intézményei.

Joe Reisigl/Atlanta Magazine

Elkészült Szőke Gábor Miklós 12,5 méteres sólyomszobra, amit az amerikai Atlanta Falcons csapatának készített.

2019. június 21., péntek, Alajos,Leila