Miskolcon megnyílt az ország legnagyobb járásának hivatala-Videóval!

Írta: itv , - Frissítve: 3rd January, 2013 - 3:05pm

Téma: 

Az ország legnagyobb járása, a miskolci hivatalát adta át szerda délután Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. A legnagyobb jelzőt azzal érdemelte ki a miskolci járás, hogy 39 település – köztük 6 város – csaknem 260 ezer lakosa számára biztosítják a leghatékonyabb hozzáférést a hivatali ügyek intézéséhez.
Navracsics Tibor történelminek nevezte a pillanatot, hiszen ekkora mértékű közigazgatási reformra nagyon régóta nincs példa a magyar históriában. A miniszterelnök-helyettes példa értékűnek nevezte azt az együttműködést, amelyet a kormány és az önkormányzatok tanúsítottak a járási rendszer kiépítése során.

A területi kiegyenlítődést, azaz a hátrányos helyzetű régió is szolgálhatja a járási rendszer. Ezt már Kriza Ákos, Miskolc polgármestere jelentette ki a Petőfi utca 23-ban található épület megnyitóján, amelyet a megyeszékhely önkormányzata újított fel és bocsátott a megalakult Miskolci Járási Hivatal rendelkezésére, ezzel is jelezve: a megyeszékhely számára is kiemelt fontosságú, hogy a lakosság hatékonyan és kényelmesen intézhesse hivatali ügyeit.

Demeter Ervin megyei kormánymegbízott arra hívta fel a figyelmet, hogy – mivel az ország legnagyobb járásáról van szó – nagyobb figyelem is vetül az itt végzendő munkára, azaz pozitív példává válhat más járási hivatalok számára, de az esetleges hibák is szembetűnőbbek lehetnek.

Kapcsolódó cikkeink