A mosógépcsere után hamarosan újabb támogatásokat jelentenek be

Téma: 

Folytatódik a panel-, a társas- és a családiház-felújítási program, az önkormányzatoknak pedig napelemparkra juthat forrás – árulta el a program újabb részleteit a 180 percnek az államtitkár. Ha valaki minden elemre pályázik és nyer, éves szinten 150-200 ezer forintos megtakarítást is elérhet.Újabb félmilliárd forintot fordít a kormány a mosógépcsere-programra - erősítette meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint közszolgáltatásokért felelős államtitkára a pénteki 180 percben. A családok 94 százalékának van mosógépe, ezek csaknem 50 százaléka nyolc évnél idősebb. A szaktárca ezen kívánt javítani a program ötödik elemeként kiírt mosógépcsere-pályázattal, amelynek keretében eddig 500 millió forint összértékű támogatásra lehetett pályázni.Az alprogram azonban annyira sikeres volt - volt régió, ahol háromszoros volt a túljelentkezés -, hogy a tárca úgy döntött: megduplázza a támogatási összeget - hangsúlyozta Szabó Zsolt, aki szerint jól látszik: olyan területre nyitottak be, ahol sokat tudnak segíteni, és nem mindegy, hogy 12 ezer vagy 25 ezer magyar család örülhet-e.

 Kollányi PéterŐsztől folytatódik a panel- és társasház-felújítási program, a családi házak felújítását is támogatja a szaktárca, az önkormányzatoknak pedig napelem-parkra juthat forrás – árulta el a program újabb részleteit a 180 percnek az államtitkár. A ’60-’70- es években nagyon sok, energetikailag nem igazán takarékos ház épült Magyarországon, a tárca ezért szeretne ehhez egy rendszert kidolgozni, ez lenne a következő támogatás – magyarázta a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában az államtitkár.Az Otthon melege program minden eddigi eleme sikeresnek mondható, a rendelkezésre álló keretet szinte az utolsó fillérig felhasználták a családok - hangsúlyozta Szabó. Az első három (fűtésirendszer-, nyílászáró- és hűtőgépcsere) programban a pályázók 95 százaléka nyert, körülbelül 28 ezren örülhettek a segítségnek. Az 5-60 lakásos társasházaknak címzett, 10 milliárdos támogatási keretű, magasabb intenzitású, az eddigi 30 helyett 50 százalékos segítséget adó pályázatok elbírálása most folyik, de úgy néz ki, itt is szinte mindenki kaphat támogatást – emelte ki az államtitkár a pénteki 180 percben.

Ha valaki az Otthon melege program minden egyes elemére pályázik és nyer, éves szinten 150-200 ezer forintos megtakarítást is elérhet.

Forrás: MTI

Kép forrása: MTI-fotó: Kollányi Péter

Kapcsolódó cikkeink

A munkahelyvédelmi akcióterv kapcsán a legfontosabb cél 2013-ban, hogy az Európában jellemző negatív folyamatok, amelyek a foglalkoztatás csökkenéséhez és a munkanélküliség növekedéséhez vezetnek, ne gyűrűzzenek be hazánkba – mondta a 180 percben Czomba Sándor...

A fiatalok munkaerőpiacról való kikerülése 2011-ben 153 milliárd euró gazdasági veszteséget okozott az Unióban. Ez a konzervatív becslés az európai GDP 1,2 százalékának felel meg.

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

Az idén is várhatóan július utolsó hetében, augusztus elején kezdődik a parlagfűszezon. Az allergiásoknak a tavalyi szezonnál erősebb pollenterhelésre kell készülniük - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

 

2020. december 3., csütörtök, Ferenc