Most lejjebb faraghatók a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások

Téma: 

A november elején kezdődő év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány még az idén is több mint egymillió gépjárművet érint, közülük akár 120 ezren is válthatnak gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést.

Mielőtt megkötjük a szerződést érdemes körülnézni a piacon az ajánlatok terén és felmérni azt, hogy az eddigi szerződési feltételeink a legkedvezőbbek-e. Ezt a MABISZ oldalán könnyen meg is tudja tenni bárki – mondta Lambert Gábor, a Magyar Biztosítok Szövetsége (MABISZ) a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

MTI Fotó Máthé Zoltán

Hozzátette, a biztosítók kampányidőszaknak azt a periódust nevezik, amikor a gépjárművek legalább 25 százalékának egyidőben jár le a biztosítása. Ebben a periódusban a társaságok ajánlatai között nincs nagy szórás.

Ha valaki biztosítót akar váltani fontos, hogy figyeljen a határidőkre – mondta. Kiemelte, a társaságok a szerződés lejárta előtt 50 nappal küldenek ajánlatot. A megküldéstől számított 20 nap áll a tulajdonos rendelkezésére, hogy összehasonlítsa az ajánlatokat és döntést hozzon. Ha úgy dönt, hogy váltani szeretne, akkor az említett 20 napon belül fel kell mondani a meglévő biztosítását és további 30 nap áll rendelkezésére, hogy az új biztosítójával megkösse az új szerződést. Amennyiben marad a már meglévő társaságánál úgy nincs különösebb teendője.

Cascot azért érdemes kötni, mert nemcsak a közúti balesetben keletkezet károkra vonatkozik, hanem olyan esetben is felhasználható, ha például vihar okoz kárt az autóban – zárta gondolatait.

Forrás: hirado.hu, Kossuth Rádió

Kép: MTI Fotó Máthé Zoltán

Kapcsolódó cikkeink

Illusztráció

A Tisza vízrendszer folyóin levonuló árhullámok nyomán a felső szakaszokon megindult az apadás. A Tiszán levonuló árhullám jelenleg Vásárosnaménynál I. fok feletti értékkel tetőzik, Záhonynál az I. fokot megközelítő, lejjebb Tiszabercelig és Szolnoknál az I....

A Tiszán levonuló árhullám jelenleg Záhonynál I. fokot megközelítő értékkel tetőzik, lejjebb Tiszabercelig és Szolnoknál az I. fokot meghaladó, Tokajtól Kisköre-alsóig a II. fokot megközelítő, Szolnok alatt pedig az I. fok alatti vízszintek várhatóak.

A Duna szempontjából fontos bajor és osztrák vízgyűjtő területeken, valamint a Morva és a Vág vízgyűjtőjén az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott. Tegnap már csökkent a csapadékhajlam és az elmúlt 24 órában csak elszórtan fordultak elő záporok.

99 forint alá esett a dinnye ára

Néhány napig érvényesült csak a kormány szándéka, a hétvégén már több hipermarketben 99 forint alá esett a dinnye ára. A magyar termelők érdekére hivatkozva akartak drágább dinnyét.

2020. november 23., hétfő, Kelemen,Klementina