Műszaki hiba történt a paksi atomerőműben

Téma: 

Szerdán kevéssel dél előtt 100 megawattnál nagyobb teljesítménycsökkenést okozó műszaki hiba történt a paksi atomerőmű 1. blokkján: a kettes turbina kiesése miatt a reaktorblokk jelenleg 50 százalékos teljesítményen üzemel; az eseménynek nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nem volt – közölte a Paksi Atomerőmű Zrt. a honlapján.

Kovács Antal kommunikációs igazgató az MTI-nek elmondta, hogy „gerjesztés kimaradás” miatt lépett életbe a védelmi működés és terhelte le a reaktort. Az erőmű szakemberei feltárták a hibát. A kommunikációs igazgató hozzáfűzte: az elhárításon dolgoznak, az 1. blokk várhatóan a hétvégére ismét névleges teljesítményen üzemel.

MTI Fotó Kovács Tamás

Az MTI kérdésére Kovács Antal arról is tájékoztatott, hogy a 3-as blokkon terv szerinti karbantartás végeznek, a másik két blokk zavartalanul üzemel.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkeink

WikiLeaks-A szocialisták is az oroszokkal bővítettek volna a Paksi erőművet

A szocialisták is az oroszokkal bővítették volna a Paksi Atomerőművet a WikiLeaks által kiszivárogtatott iratok szerint – írja a Magyar Nemzet.

http://ukrajna.terkepek.net/

Műszaki hiba történt a délkelet-ukrajnai zaporizzsjai atomerőműben, de radioaktív anyag nem szivárgott ki - közölte Volodimir Demcsisin ukrán energetikai szerdai kijevi sajtótájékoztatóján.

MTI Fotó

Szombat hajnaltól ismét üzemel a paksi atomerőmű harmadik blokkja, amelyen rendkívüli karbantartást végeztek – közölte honlapján az erőmű.

MTI Fotó

Egy szivattyú meghibásodása miatt kedd délután leállították a paksi atomerőmű 3-as blokkját – közölte az atomerőmű kommunikációs igazgatója az MTI-vel. Kovács Antal kommunikációs igazgató elmondta: a szakemberek kicserélik a berendezést.

2021. március 5., péntek, Adorján,Adrián