Nagy esők jönnek

Téma: 

Ma a Duna-Tisza köze középső és északi részén nagy mennyiségű eső várható. A csapadékmennyiség több helyen meghaladhatja a 20 mm-t. Vasárnap általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben a Dunántúlon hosszabb időre is csökkenhet a felhőzet. A Dunától keletre többfelé lesz újabb, jelentős mennyiségű, ismétlődő eső, zápor, másutt csupán kevés csapadék fordulhat elő.

A keleti, délkeleti szelet helyenként erős, a Dél-Alföldön egy-egy helyen viharos széllökések kísérik. A hőmérséklet csúcsértéke általában 5, 11 fok között várható, de az Alpokalján ennél hidegebb, az Észak-Alföldön melegebb is lehet. Késő este 1, 7 fok valószínű. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a Duna-Tisza köze középső és északi részén - beleértve az Észak-középhegység területét is - nagy mennyiségű eső várható. A csapadékmennyiség több helyen várhatóan meghaladja a 20, főként a hegyvidéki területeken néhol akár a 30 mm-t. Ma délen előfordulhat egy-egy 65 km/h körüli széllökés. A meteorológusok Pest, Heves, Nógrád megyében valószínűsítenek 20 mm-nél nagyobb mennyiségű esőt. (hirado.hu)

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Andy Rain

A Brexit után elképzelhető, hogy lesz újabb népszavazás Skócia kiválásáról Nagy-Britanniából - mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Több időjárási modellszámítást is figyelembe véve a szerdára várható intenzív, kiadós csapadék mennyisége 5-40 mm között valószínű.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ismét nagy területen kapott lángra a száraz avar és az aljnövényzet a Hortobágyon péntek délután - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.Kiss Szilvia tájékoztatása szerint a 33-as számú főút 69-es...

 A nagy hőség miatt sebességkorlátozás

A nagy hőség miatt sebességkorlátozást vezettek be a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonalon péntek estig – közölte a Mávinform az MTI-vel.

2020. február 22., szombat, Gerzson