Nagy havazás érkezik pénteken

Téma: 

Több előrejelzés is egybehangzóan azt állítja, hogy a hideg után a nagy hó is megérkezik Magyarországra a héten.

 

Az OMSZ narancssárga figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékre, mert az Északi-középhegység térségében egy nap alatt akár 20 centit meghaladó friss hóréteg alakulhat ki.

Az ország többi részén előfordulhat eső, ónos eső, fagyott eső és havas eső is, de később mindenütt várható hó.

Az Időkép előrejelzése szerint Budapesten 6 cm friss hó eshet, északon és dél-nyugaton 15-20 cm hó várható.

Pénteken reggel eleinte vegyes halmazállapotú csapadék hullhat, ami nappal egyre inkább egyre nagyobb területen megy át hóba. A Dunántúl déli felé, a Duna-Tisza-közén és este Szabolcsban intenzív havazás várható.

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Andy Rain

A Brexit után elképzelhető, hogy lesz újabb népszavazás Skócia kiválásáról Nagy-Britanniából - mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Több időjárási modellszámítást is figyelembe véve a szerdára várható intenzív, kiadós csapadék mennyisége 5-40 mm között valószínű.
A hó után sok eső jön

Ma a Duna-Tisza köze középső és északi részén nagy mennyiségű eső várható. A csapadékmennyiség több helyen meghaladhatja a 20 mm-t. Vasárnap általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben a Dunántúlon hosszabb időre is csökkenhet a felhőzet.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ismét nagy területen kapott lángra a száraz avar és az aljnövényzet a Hortobágyon péntek délután - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.Kiss Szilvia tájékoztatása szerint a 33-as számú főút 69-es...

2019. augusztus 19., hétfő, Huba