Nagyobb biztonságban lesznek az utasok

Téma: 

Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó európai uniós szabályozás közelgő módosítása lehetőséget adhat arra, hogy a kormányzat hozzányúljon a vagyoni kauciós rendszerhez, és egy esetleges irodacsőd esetén még jobban védve legyenek az utasok – vélte Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke a Világgazdaság szerdai számában megjelent interjúban.

Kifejtette: elvben a kaució összegének a teljes követelésállományra fedezetet kellene nyújtania – az erre vonatkozó szabályozást szigorítják jövőre az EU-ban.

EPA

Hozzátette, már idén volt példa arra, hogy egy-egy utazási iroda a várható kapacitásnövekedés miatt megemelte a biztosítéki fedezet mértékét.

Molnár Judit beszélt arról is, hogy a csődkockázat sokkal kisebb az utazásszervezői piacon, mint más iparágakban. Azonban speciális termékről van szó, és egy esetleges csőd egyszerre több embert érint, ráadásul sok utast éppen az utazása alatt, külföldön éri a nehéz helyzet.

A MUISZ alelnöke hangoztatta, hogy a Green Holidays ügye ellenére „ha biztosra akarunk menni, (…) még mindig a legbiztonságosabb a nyaralás irodákon keresztül történő szervezése”.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

A nagyobb, 200-nál több embert ellátó idősotthonokban is lesznek kórházparancsnokok – közölte a koronavírus-járvány miatt kinevezett országos kórházfőparancsnok az operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Az utasok kérték: az új villamosokra is felkerültek a lengőkapaszkodók

A forgalomba helyezett új villamosokkal kapcsolatban többen jelezték, hogy igény lenne még több lengőkapaszkodókra a járművön, hogy valamennyi utas számára fogódzkodási lehetőséget biztosítsunk a villamoson az ajtóktól távolabb eső részeken is.

Az elsődleges adatok szerint hárman haltak meg abban a buszbalesetben, amely szombaton éjfél előtt történt az M3-as autópályán, a Miskolc felé vezető oldalon, a 133-as kilométerszelvénynél. A már felborult járműnek több autó is nekirohantak.

Egy kínai helikopter megkezdte csütörtökön az Antarktisznál jég közé szorult orosz hajó, az Akagyemik Sokalszkij utasainak kimentését - közölte Twitter-oldalán az expedíció vezetője, Chris Turney.

2021. március 2., kedd, Lujza