Nagyon viszi az állampapírokat a lakosság

Téma: 

Csaknem 65 milliárd forint lakossági állampapírt értékesített az Államadósság Kezelő Központ Zrt. júliusban - közölte a társaság az MTI-vel.

Az intenzív lakossági vásárlások lehetővé teszik, hogy az Államadósság Kezelő Központ már az idén 900 millió eurót előtörlesszen a jövőre lejáró 5,5 milliárdos devizaadósságból. A devizaadósság folyamatos csökkentésével mérséklődik az államadósság árfolyamkockázata, és javul Magyarország pénzügyi stabilitása.A forintban kibocsátott állampapírokon belül a lakossági állampapírok részaránya megközelítette a 20 százalékot. A Prémium Euró Magyar Államkötvénnyel (PEMÁK) együtt a teljes adósságon belüli részarány pedig 15,4 százalékra emelkedett.

 Marjai JánosAz ÁKK tájékoztatása szerint a Kamatozó Kincstárjegyekből (KKJ) fogyott a legtöbb júliusban és az év első hét hónapjában egyaránt, összesen 39,8 milliárd, illetve 321,5 milliárd forint értékben.A Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK) állománya júliusban 19,1 milliárd forinttal, hét hónap alatt pedig 149,7 milliárd forinttal nőtt. A Babakötvényekből 400 millió forint összértékben vásároltak az év hetedik hónapjában.Az idén július végére 580,5 milliárd forinttal 2991,6 milliárd forintra emelkedett a lakossági állampapír-állomány. A teljes mennyiségből a Kamatozó Kincstárjegyek 1410,5 milliárd forintot, a Féléves Kincstárjegyek 33,1 milliárd, a Kincstári Takarékjegyek 381,7 milliárd, a Prémium Magyar Államkötvények 705,6 milliárd, a Bónusz Magyar Államkötvények 445,9 milliárd, valamint a Babakötvény teljes állománya 14,8 milliárd forintot tettek ki. A Prémium Euró Magyar Államkötvény állománya 2,7 milliárd euró volt július végén - tájékoztatott az Államadósság Kezelő Központ Zrt.Forrás: MTIKép: MTI Fotó: Marjai János

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése alapján pontos adatokat még nem tudni, de várhatóan a gyógyszeripar és a műanyagipar is jól teljesít.

Forrás: BOON

Élesen bírálta a baloldali városvezetést, de javaslatokkal is előállt a Fidesz–KDNP.

EPA

Jelentés elfogadását kezdeményezte Magyarország az Európa Tanácsnál (ET) az ukrajnai kisebbségi helyzetről – közölte Zsigmond Barna Pál fideszes parlamenti képviselő telefonon Strasbourgból az MTI-vel szerdán.

A Jobbik az ügyészség elé viszi a miskolci közbeszerzéseket

A helyi vállalkozásokat kellene előnyben részesíteni a helyi beruházásoknál.

2020. július 10., péntek, Amália